Otpustite teške emocije ritualom paljenja riječi

Vatra je izuzetno moćan element. Može nam pomoći u privlačenju stvari i ljudi, u relaksaciji te otpuštanju teških i negativnih misli i emocija kojih se niste uspjeli osloboditi nekim drugim metodama

Riječi imaju golemu snagu, a hoće li njihovi učinci biti pozitivni ili negativni ovisi o načinu kako ih koristimo. Da bismo izbacili negativnu energiju iz svog uma i srca, pisanje je odlična metoda.

„Svaka emocija ima naboj, a pozitivna ili negativna energija koju ta emocija proizvodi ima stvaran i mjerljiv utjecaj na naše tijelo. Čin pisanja omogućava nam da se fizički oslobodimo dijela tog naboja na isti način na koji oslobađamo napetost tijekom seksa“, pojašnjava američki liječnik Habib Sadeghi u svojoj knjizi The Clarity Cleanse te savjetuje kako možemo pisanjem otpustiti misli:

1. Povucite se u miran kutak, pripremite olovku i papir, a štopericu podesite da zvoni nakon 12 minuta.

2. Počnite pisati o onome što vas trenutačno uznemirava, rastužuje ili ljuti. To se može odnositi na zdravlje, posao, financije, odnose s ljudima... Nemojte obraćati pažnju na interpunkcijske znakove, gramatiku, literarno izražavanje, pristojnost... Možda će vaše misli biti toliko brze da će ih ruka jedva pratiti. To je dobro. Samo držite olovku u kontaktu s papirom i pustite da se vaše misli izlijevaju na papir.

3. Kad se oglasi štoperica, prestanite pisati. Papir presavijte tako da ne možete pročitati ono što ste napisali i odmah ga odnesite na mjesto gdje ga možete bez opasnosti zapaliti.

4. Nemojte papir samo rastrgati na komadiće, zapalite ih jer vatra djeluje transformirajuće i pročišćujuće. Ovim ćete činom neutralizirati negativnu energiju, a vatra će to učiniti mijenjajući kemijski sastav papira i pretvarajući ga u prah.

Magda Dežđek

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci