Osho: Kako biti autentičan

"Autentičnost znači istinitost - biti istinit, ne lažan, ne koristiti maske. Bez obzira kakvo je vaše pravo lice, pokažite ga ne obazirući se na cijenu", kaže ovaj drevni mistik i učitelj donoseći tri savjeta kako to i postići

"Biti autentičan znači ostati vjeran svom vlastitom biću", napisao je Osho u knjizi Prisnost. No, kako ostati vjeran i uvijek biti svoj?

Osho savjetuje ove tri stvari za postizanje autentičnosti:

1. Nikad nikoga ne slušajte kad vam govore kakvi biste trebali biti. Uvijek slušajte svoj unutarnji glas, ono što biste htjeli biti, u protivnom ćete uzalud potratiti cijeli život.

Osho: Prihvati sebe takvog kakav jesi

2. Druga stvar je moguća smo ako ste učinili prvu - nikad ne nosite masku. Ako ste gnjevni, budite gnjevni. Riskantno je, ali nemojte se smiješiti jer je to lažan osmijeh. Srce vam je puno gnjeva i otrova, a usne vam se smiješe - postat ćete lažnjak.

Osho: Sutra ne postoji

3. Uvijek budite prisutni u sadašnjosti, jer sva lažnost proizlazi ili iz prošlosti ili iz budućnosti. Ono što je prošlo, prošlo je. Ne zamarajte se time i ne nosite to kao teret, u protivnom nećete moći biti autentični u sadašnjosti. A sve ono što se još nije dogodilo, nije se dogodilo. Nemojte se brinuti zbog budućnosti, jer će vam to uništiti sadašnjsot. Budite vjerni sadašnjosti i tek tada ćete moći biti autentični.

Sensa.hr

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci