Jesu li vaši roditelji (bili) duhovno bolesni? Obiteljska karma i kako je otkriti

Iako svi nosimo svoju osobnu karmu, također smo dio naše obiteljske karme. Razlika je u tome što se karma prenosi s generacije na generaciju. Obiteljska karma genetski je nabijena i nasljeđuje se od predaka. To je poput krvi. Ili bi se po svojoj prirodi moglo nazvati nasljedstvom

Karma: Pogled u povijest

Pojam karma datira još od najstarijih religija i filozofskih tekstova čovječanstva. To uključuje džainizam, spiritizam, hinduizam, pa čak i budizam. O konceptu obiteljske karme raspravlja se vrlo detaljno.

Da bismo razumjeli obiteljsku karmu, moramo znati njezino značenje u raznim oblicima drevnih tekstova.

Hinduizam i karma

U hinduističkom tekstu karma je povratak naših ‘djela.’ Sve što radimo u prošlosti utječe na ono što radimo u sadašnjosti. Zapravo, neka od njih čak prelaze iz jednog života na zemlji u naš sljedeći. Naša duša to nosi. Također prelazi na sljedeću reinkarnaciju.

Karma i budizam

Prema budističkim napisima, karma se odnosi na naše namjere. Iznad svega, ona ovisi i o našoj stremnji prema postupcima. Budući da se postupci prosuđuju, odgovorna je i za volju naših misli. Na neki način, karma postaje posljedica naše volje za životom.

Džainizam i karma

Karmin nauk u džainizmu je osebujan. U hinduizmu je to više prirodni zakon, a džainizam to opisuje kao privlačnost nečijih misli i djela. Prošlost igra vitalnu ulogu u određivanju budućnosti. Ovdje je karma donekle fizička supstanca prisutna u svemiru.

Karma i spiritizam

Čini se da je spiritizam najprihvatljiviji sustav vjerovanja karmičkog vala. Zakon učinka i uzroka ukorijenjen je duboko u spiritizmu. Doktrine u spiritizmu prakticiraju ovaj zakon sve dok postoji vjerovanje da reinkarnirana duša nosi teret ove karme u sljedeći život.

Zakon u duhovnom području slijedi ovaj obrazac. Kad živimo život pun nesuglasica ili problema, reinkarniramo se u obitelj sa sličnim problemima kako bi ih riješili. Na taj način postiže se prosvjetljenje, a struktura karme je slomljena.

Što je obiteljska karma?

Obiteljska karma genetski je prijelaz karmičkih karakteristika. Prenosi se s jedne generacije na drugu. Ponekad takvi obrasci karme slijede i opterećuju lozu istog nasljednika. Karmičko ponašanje često se uočava u reakcijama naših roditelja ili baka i djedova.

Možda smo duhovna bića čistoće, ali zli nas entiteti mogu proganjati i iz naših roditeljskih loza. Moguće je da su roditelji bili duhovno bolesni. Zlostavljani ili traumatizirani roditelji te osobine nenamjerno prenose i svojoj djeci.

Nedostatak zdravih odnosa s roditeljima također može reinkarnirati obiteljsku traumu. Ali postoji izlaz. Djeca mogu pomoći roditeljima u borbi protiv njihovih duhovnih blokada.

Imate li obiteljsku karmu?

Ljudi koji prolaze kroz obiteljsku karmu često imaju neke uobičajene simptome. To su:

1. Previše ste osjetljivi na trenutnu obitelj. A to bi mogao biti obrazac.

2. Moglo bi doći do neobičnih razgovora između obitelji dok energije neprestano komuniciraju.

3. Može postojati osjećaj ili teret nekoliko odgovornosti odjednom.

4. Duhovna aura vas okružuje i snažno se razvija. Duhovnom životu pridajete najviše pažnje.

Obiteljske karme mogle bi se donekle riješiti. Postoje načini borbe protiv toga ili čak čišćenja, ali za to nikada nije postojao tajni recept.

Najjači učinak na poništenje teške obiteljske karme imaju opraštanje i zahvalnost.

Izvor: consciousreminder.com

Tena Ožegić

Ostali članci