'Nitko mi ne može uzeti radost' i još 20 mantri koje će vam pomoći prebroditi dan

Mantre su način na koji zastajemo tijekom dana i ponovno otkrivamo ono što je važno. Odaberite onu koja rezonira s vama ili osmislite vlastitu pa je ponavljajte čitavog dana, kad god se sjetite. Rezultat će vas vrlo brzo ugodno iznenaditi!

Osjećaj smirenosti blagotvorno djeluje na zdravlje mozga

Znanost o mantrama koje se koriste u meditativnim praksama pokazuje deaktiviranje mreže zadanih načina razmišljanja ili smirivanje uma. Mnogi smatraju ponavljanje fraze iznova i iznova smirujućim.

Osjećaj smirenosti smanjuje stres i vodi vas ka miru, stvarajući bolji imunološki sustav i pomažući kod mentalnih problema, poput depresije ili tjeskobe. Stvara sveukupno bolje zdravlje mozga.

Mantre skreću pozornost na naše misli i nadjačavaju naše negativne obrasce razmišljanja. U osnovi se uzemljavamo u dobrim mislima. Naša samosvijest i ljubav prema sebi pobjeđuju sumnju u sebe i destruktivno razmišljanje. Postajemo optimističniji i pozitivniji, primajući ono što šaljemo. Pa, zašto ne probati?

Mantre koje će vam pomoći prebroditi dan

Ako tražite neke jednostavne izjave koje će vam pomoći da se usidrite tijekom dana - bilo da tražite motivaciju, osvježavajuće uvide, nove perspektive, ljubav prema sebi ili pažljivost - isprobajte ovu 21 mantru, bilo gdje i bilo kad.

Samo dišite - izdahnite sve negativne misli i energiju, udahnite pozitivnost. Pronađite mirno mjesto, udoban položaj, isključite sve što vas ometa i iskoristite ovo vrijeme za sebe. To je vaš poklon sebi. Ponavljajte ih onoliko često koliko želite, dok ne počnete misliti samo na mantru. Stvorite i svoju vlastitu. I pogledajte hoće li vas promijeniti.

Sve je dobro.

To se nije dogodilo... još.

Sad ću biti ovdje.

Sjetit ću se tko sam zapravo i ponašati se u skladu s tim.

Ja sam dovoljan/a.

Nitko mi ne može uzeti radost.

Tuđe mišljenje me ne definira. Ja sam ja.

Predajem se! (Ova mantra je izvrsna za suočavanje s neizvjesnošću i osjećajem povjerenja.)

Ja biram ljubav.

Samo se nastavi kretati.

Prihvaćam svoje nedostatke i nazivam se nesavršenim.

Mir je moja praksa.

Oslobađam se onoga što mi više ne služi.

Biram gdje ću trošiti svoju energiju.

Ja sam zadovoljan/a.

Dajem si milost za ono što prije nisam znao.

Moja priča još nije gotova.

Ako ne mogu promijeniti situaciju, mogu promijeniti sebe.

Mogu napraviti razliku točno tamo gdje se nalazim.

Svakim dahom oslobađam se stresa.

Zahvalan/a sam na...

Usredočujem se na dobro

Započnite svoj dan na pozitivan način! Isprobajte mantru i promotrite kako se osjećate. To bi vam moglo uljepšati dan i dati vašoj duši mir. Ako se u bilo kojem trenutku osjećate loše, izgovorite si ove riječi kako biste stvorili pozitivan razgovor.

Uzemljite se uz njih. Otvorite svoje srce, postanite pažljivi i pronađite zahvalnost u svom životu. Tada ćete za sebe imati trenutak u kojem ćete reći ono što trebate čuti kao što biste to učinili najboljem prijatelju. Suosjećanje sa sobom može biti vaš dnevni red za taj dan.

Kad izgovaramo ove mantre, usredotočujemo se na dobro. Što dobro možemo izvući iz svake situacije? Kakav pozitivan utjecaj možemo imati? Sve započinje od našeg samogovora. Pozitivan samogovor privest će nas uravnoteženijem načinu razmišljanja u kojem prepoznajemo životne poteškoće, ali s određenim optimizmom.

Na taj način opet možemo pronaći nadu. Kada to napravimo, aktivira nam se živac vagus, koji potiče funkciju odmora i probave. To nam pomaže da reguliramo svoje osjećaje i vodi nas u veću smirenost. Kad se osjećate preplavljeno, nemojte odustati. Udahnite i izgovorite mantru.

Izvor: www.elephantjournal.com

Tena Ožegić

Ostali članci