Neale Donald Walsch: U svijetu ne postoje žrtve i zlikovci

Autor kultnih knjiga 'Razgovori s Bogom' Neale Donald Walsch dolazi u Zagreb i 25. ožujka 2018. u dvorani Vatroslava Lisinskog održat će jednodnevni seminar „Promijenite svoje emocije prije nego što one promijene vas“. Za inspiraciju i poticaj da susretnete ovog nevjerojatnog čovjeka, donosimo vam odlomak iz knjige 'Razgovori s Bogom' u kojem govori kako je prvi korak u mijenjanju bilo čega u našem životu znanje i prihvaćanje da smo mi izabrali da bude tako kako jest...

Neale Donald Walsch

Neale Donald Walsch

Događaji, pojave, uvjeti, okolnosti - sve je stvoreno iz svijesti

Individualna svijest veoma je moćna. A možete li zamisliti kakva se stvaralačka energija oslobađa kada se dvoje ili više skupe u moje ime? A masovna svijest? Ona je toliko moćna da možete stvoriti događaje i okolnosti od svjetske važnosti i planetarnih posljedica.

Ne bi bilo točno reći da vi birate ove posljedice. Vi ih ne birate ništa više od Mene. Kao i Ja, vi ih promatrate, i odlučujete Tko Ste u odnosu na njih.

Vi niste žrtva tuđih izbora

U svijetu ne postoje žrtve i zlikovci. Niti ste vi žrtva tuđih izbora. Na neki način vi ste svi stvorili ono što kažete da prezirete - a budući da ste to stvorili, to ste i izabrali.

To je napredan način mišljenja i njega svi Učitelji dostignu prije ili kasnije. Jer, tek kada prihvate odgovornost za sve, oni mogu postići moć da promijene dio toga.

Dok god se bavite mišlju da negdje izvana postoji netko ili nešto koje vam "to radi", vi se odričete vlastite moći da učinite nešto u vezi s tim. Tek kada kažete "Ja sam to učinio", možete pronaći snagu da to promijenite.

Mnogo je lakše promijeniti ono što sami radite, nego ono što drugi čine.

dobro i zlo promjena

Svi smo mi jedno

Prvi korak u mijenjanju bilo čega je znanje i prihvaćanje da ste vi izabrali da bude tako kako jest. Ako to ne možete prihvatiti na osobnoj razini, složite se s tim kroz svoje razumijevanje da smo Svi Mi Jedno. Trudite se, stoga, stvoriti promjenu, ne zato što je nešto pogrešno, već zato što više ne predstavlja točnu potvrdu onoga Tko Vi Jeste.

Postoji samo jedan razlog da se nešto učini: to je izjava Univerzumu o tome Tko Ste Vi.

Na ovaj način, život postaje Samostvaralački. Vi koristite život da stvorite sebe u skladu s onim Tko Jeste i Tko Ste Oduvijek Željeli Biti. Također, postoji samo jedan razlog da se nešto poništi: kada to više nije izjava o tome Tko Vi Želite Biti. To ne odražava vas. To ne predstavlja vas. (Odnosno, to više ne predstavlja vas.)

Prihvaćanje postojećih okolnosti

Ako želite biti točno predstavljeni, morate raditi na promjeni svega u svom životu što se ne uklapa u sliku vas koju želite prenijeti u vječnost. U širem smislu, sve "loše" stvari koje se događaju, vaš su izbor. Greška je u tome, ne što su one izabrane, već što su nazvane lošima. Jer nazivajući ih lošima vi sebe nazivate lošim, budući da ste ih vi stvorili.

Tu etiketu vi ne možete prihvatiti, pa, umjesto da sebe nazovete lošim, vi se odričete svojih vlastitih djela. To je intelektualno i duhovno nepoštenje koje vam dopušta da prihvatite svijet s postojećim okolnostima. Ako biste morali prihvatiti - ili čak ako bi osjetili duboku unutarnju svijest - vlastite odgovornosti za svijet, on bi bio potpuno drugačije mjesto. To je toliko očigledno da izgleda krajnje bolno i gorko ironično.

Sve informacije i kupnju ulaznica za seminar Nealea Donalda Walscha u Zagrebu možete pronaći na alternativainformacije.com

Pročitajte i:

Neale Donald Walsch u Zagrebu!

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci