Neale Donald Walsch: Apsolutna moć apsolutno ništa ne traži

Neale Donald Walsch, autor kultnih knjiga 'Razgovori s Bogom' dolazi u Zagreb i 25. ožujka 2018. u dvorani Vatroslava Lisinskog održat će jednodnevni seminar „Promijenite svoje emocije prije nego što one promijene vas“. Kako bismo vam približili posebnost njegovih djela, prenosimo vam odlomak iz druge knjige 'Razgovori s Bogom' u kojem govori o Božjoj naravi i našoj ulozi u svijetu...

"Bog je sve i Bog postaje sve. Ne postoji ništa što Bog nije i sve iskustvo koje Bog ima o sebi ima ga u tebi, kao tebe i kroz tebe." U svojem najčišćem obliku, ja sam apsolut. Ja sam apsolutno sve i stoga ne želim i ne tražim apsolutno ništa.

Iz tog apsolutno čistog oblika ja sam ono što misliš da jesam. To je kao da si konačno ugledao Boga i kažeš: "Pa, što misliš o tome?“ No, bez obzira na to što misliš o meni, Ja ne mogu zaboraviti svoj čisti oblik i uvijek ću mu se vraćati. Sve ostalo je izmišljanje. To je nešto što ti izmišljaš.

Postoje oni koji su me pretvorili u ljubomornog Boga; ali tko bi mogao biti ljubomoran kad ima i jest sve?

Postoje oni koji su me pretvorili u gnjevnog Boga; ali, zašto bih bio ljut kada me nitko ne može povrijediti ili mi na bilo koji način nauditi?

Postoje oni koji su me pretvorili u osvetoljubivog Boga; ali, kome bih se osvećivao kad je sve što postoji Ja?

walschNeale Donald WalschI zašto bih samoga sebe kažnjavao zbog stvaranja? Ili, ako smatraš da smo razdvojeni, zašto bih te stvorio, dao ti moć stvaranja, dao ti mogućnost izbora da stvoriš ono što želiš iskusiti, a onda te vječno kaznio zato što si donio pogrešan izbor?

Kažem ti: Ne bih učinio tako nešto - i u toj istini leži tvoja sloboda od božje tiranije.

Uistinu, tiranije nema - osim u tvojoj mašti.

Možeš se vratiti kući kada god poželiš. Možemo biti zajedno kad god to želiš. Ekstaza tvog sjedinjenja sa mnom, tvoja je da je ponovno upoznaš. U osjećaju vjetra na licu. U zvuku cvrčaka pod dijamantnim nebom ljetne večeri. U prvom pogledu na dugu i u prvom plaču novorođenog djeteta. U posljednjoj zraci veličanstvenog zalaska sunca i u posljednjem dahu veličanstvenog života.

Ja sam s tobom uvijek, čak i do kraja vremena. Tvoje jedinstvo sa mnom je potpuno - uvijek je bilo, uvijek jest i uvijek će biti.

Ti i ja smo jedno - i sada i zauvijek.
Kreni odmah i učini od svog života izraz te istine.

Učini da tvoji dani i noći budu odraz najviše ideje u tebi! Dopusti svojim sadašnjim trenucima da se ispune sjajnom ekstazom Boga, koji se očituje kroz tebe. Učini to kroz izraz svoje ljubavi, vječne i bezuvjetne, za sve one čije živote dotakneš. Budi svjetlo u tami i ne proklinji je!

Budi nositelj svjetla!

Ti to jesi.

Pa to i budi!

Pročitajte i:

Neale Donald Walsch: Iznimno se veselim susretu sa zagrebačkom publikom

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci