Molitve svetoj Luciji

Na današnji dan, 13. prosinca, obilježavamo blagdan svete Lucije. Kroz svu kršćansku povijest štuje se kao mnogostruka zaštitnica - slijepih (tjelesno i duhovno), ratara, lađara, staklara, krojača, tkalaca, pisara, vratara i kovača. Prema predaji, svetoj su Luciji izvađene oči pa se ona smatra zaštitnicom očiju i vida. Lucijin dan slavi se točno 12 dana prije Božića, a običaj je da se prati i zapisuje vrijeme kroz tih 12 dana i vjeruje se da svaki Lucijin dan vremenski odgovara svakom mjesecu u idućoj godini. Na njezin dan također se sije i pšenica, simbol života kod kršćana. Prisjetimo se ove velike svetice i odajmo joj počast molitvom, bilo da vam treba njezina pomoć ili joj želite izraziti zahvalnost...

Molitva svetoj Luciji za zdravlje očiju

O sveta Lucijo, čije ime znači svjetlost, pun pouzdanja dolazim preda te tražeći te svetu svjetlost koja će mi vratiti oprez u izbjegavanju putova i grijeha i tame zabluda.

Pomoću tvog milosnog zagovora, molim te za milost ( … ) i očuvanje svjetla u mojim očima, kako bih ga uvijek koristio u skladu s Božjom voljom, a da ne ozlijedim svoju dušu.

Dopusti, o blagoslovljena Lucijo, da poslije iskazanog divljenja i hvale za tvoju moćnu zaštitu na zemlji uzmognemo se na kraju pridružiti k tebi u raju vječne svjetlosti božanskog Janjeta, tvog milostivog zaručnika Isusa.

Amen.

Molitva zahvalnosti svetoj Luciji

O blagoslovljena i slavna sveta Lucijo, koliko je samo velika tvoja ljubav i zagovor, kada si me tako brzo uslišala.

Hvala ti sveta Lucijo.

Hvala ti u Ime Isusovo.

Tako sam sretan i radostan.

Moje srce pjeva hvalu Gospodinu i slavi tvoj zagovor koji je zaista moćan.

Moju tugu si pretvorila u radost, moju bolest u zdravlje, moju nevjeru si ojačala vjerom.

Koliko je samo lijepo utjecati se tebi za zagovor i primiti toliko milosti, kojima te tvoj zaručnik obasipa, a ti puna ljubavi, dobrote za mene siromašnoga grešnika, nahranila si, ohrabrila i dala veće povjerenje u božansku Providnost.

O slavna i sveta Lucijo, pomoćnice i kod svih zaraznih bolesti, molim te da me i dalje zagovaraš i budeš zaštitnica i zagovornica.

Amen.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci