Molitva za zahvalnost – tajna privlačenja obilja

"Što smo zahvalniji, ne samo da smo sretniji i više iscjeljujemo svoje srce, nego je to i tajna manifestiranja. Što ste zahvalniji za ono što imate, to vam više toga dolazi...", kaže američka psihologinja i terapeutkinja Doreen Virtue i predstavlja vam jednu od molitvi zahvalnosti...

"Dragi Bože, molim Te pomozi nam da osjećamo i izražavamo zahvalnost za blagoslove koje nam neprestano daješ. Molim Te, pomozi nam da primjećujemo sve povlastice, koristi i darove koje svi imamo i svi dijelimo te da se usredotočimo na ono što imamo, a ne na ono što nam se čini da nemamo."

Doreen Virtue molitvu zaključuje pozivom da navedemo na kome smo zahvalni, zbog čega smo zahvalni, da nabrojimo svoje blagoslove – što je važno za zdravlje i iscjeljenje. "Što više to možemo činiti, ne samo da smo sretniji i više iscjeljujemo svoje srce nego je to također tajna manifestiranja. Što ste zahvalniji za ono što imate, to vam više toga dolazi."

Stoga, ističe Doreen Virtue, osjećate li se blokirano, nemojte se prepustiti samosažalijevanju jer to će vas još više blokirati. I nipošto nemojte biti zavidni drugima na onome što imaju jer i time ćete sami sebe blokirati i poslati poruku Svemiru da nešto nemate umjesto da se usredotočite na ono što imate i budete zahvalni na tome – na tome što ste živi, što imate dvije ruke, što je lijep sunčan dan, što je pao snijeg... Uvidjet ćete kako, kad preokrenete stvari tako da budu pozitivne, postoji uistinu mnogo toga na čemu možete biti zahvalni.

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci