Privlači vas znanje, samoća i priroda? Moguće je da ste stara duša

Ako ste mirna, znatiželjna i mudra osoba, često vas nazivaju starom dušom. Međutim, ako nikada do kraja ne razumijete što osobu čini starom dušom, možemo vam pomoći! Ovih 11 osobina moglo bi biti znak da ste stara duša...

Prednosti i nedostaci starih duša

Stara duša je osoba koja je puno zrelija od svojih godina, vrlo utemeljena i ne bavi se površnim stvarima. Tijelo stare duše sadrži njihov reinkarnirani duh koji treba ozdravljenje ili ima neke nepotpune karmičke dogovore.

Stara duša uvijek osjeća da pokušava ispuniti neku prazninu u svom životu ili je neprestano u potrazi za mirom u sebi. Stare duše imaju svojstvo bezvremenosti što ih čini rijetkima i posebnima.

Biti nazvan starom dušom češće je kompliment jer utjelovljuje mudrost i gracioznost. Bez obzira na to, biti zreliji od svojih godina može biti teška stvar, jer to znači da osoba sa sobom nosi puno karme.

Stare duše imaju tendenciju biti previše oprezne i promišljene pri svakoj radnji i odluci, dok su nove duše manje opterećene i sposobne su sve doživjeti slobodno.

Međutim, stare duše imaju prednost u tome što imaju više razumijevanja i iskustva što im pomaže da se učinkovitije nose s izazovima i preprekama.

Nove duše više privlači moderni i hedonistički način života, dok se stare duše osjećaju izolirano i razočarano modernom kulturom. Sastavili smo 11 karakteristika stare duše:

1. Znatiželja

Stare duše smatraju mudrost i istinu vrlo važnima i klone se površnih stvari. Povećana im je znatiželja prema svjetskim vijestima, obitelji i prijateljima. Neprestano postavljaju pitanja, uče i usavršavaju se.

2. Perspektiva

Stare duše mogu prepoznati stvarnost i ne pokolebati se zbog izgleda. Oni lako mogu napraviti korak unatrag da vide širu sliku i imaju bolji osjećaj za perspektivu.

3. Autsajderi

Stare se duše neprestano osjećaju kao autsajderi i treba im vremena da pronađu istomišljenike s kojima se uistinu mogu povezati. Kao mladi osjećaju se izostavljeno i izolirano.

4. Istinske veze

U početku je svim starim dušama teško povezati se s drugima, ali kad pronađu svoje pleme, uspostavljaju duboke veze koje traju dugo.

5. Ljubav prema prirodi

Stare duše ne samo da se duboko povezuju s drugim starim dušama već i sa svemirom, duhom i Bogom. Osjećaj mira i spokoja pronalaze u blizini prirode.

6. Nekonvencionalnost

Stara duša je buntovna i razmišlja izvan okvira. Oni ne slijede status quo i imaju drugačije razumijevanje svijeta.

7. Zrelost

Od vrlo rane dobi vrlo su zreli i mudri. Oni imaju drugačiju perspektivu i duboko razumijevanje stvari.

8. Nisu materijalisti

Stare duše nisu materijalisti niti su površne. Oni cijene učenja stare škole koja su stekla od  naših starih i u školi.

9. Unutarnji svijet

Stare duše imaju duboko čuvan unutarnji svijet koji im je važniji od vanjskog svijeta. Oni su vrlo duhovni i često razmišljaju o životu.

10. Poseban dar

S prošlom karmom često su nadareni posebnim talentima poput glazbe, kuhanja, liječenja ili slično, bez ikakvog profesionalnog obrazovanja.

11. Samoća

Starim dušama treba malo kvalitetnog vremena kako bi se napunile od tjeskobe i resetirale svoju energiju da bi ponovno zauzele svoje mjesto u svijetu. Budući da stvari na njih duboko utječu, treba im vremena da se opuste u samoći.

Iako su stare duše rijetke, morate se pokušati slobodnije družiti i uživati u svjetovnim stvarima. Stare i nove duše su utjelovljenja na nekoj razini i trebaju pronaći svoju individualnost da bi živjele u potpunosti.

Izvor: consciousreminder.com

Tena Ožegić

Ostali članci