Kako pronaći raj u nama?

Nije li raj drugo ime za savršenstvo? Savršenstvo u kojem je sve baš kako treba, gdje nema pritisaka i očekivanja, obaveza, zamjerki, krivnje i srama

Što je za nas Raj?

Savršenstvo u kojem nema plaćanja računa i odlazaka na mrski posao.

Stanje u kojem je uz nas savršena osoba s kojom možemo živjeti u potpunom skladu.

Ljubav koja znači strast, zaštitu, utjehu, razumijevanje, sigurnost i još mnogo toga.

Ono nešto, što možda ni ne možemo točno definirati, ali što bi nas učinilo potpunim i sretnim. Koliko ima nas, toliko ima i vizija raja. Nije ni važno kako taj raj izgleda jer na spomen raja u nama se budi duboka čežnja, razlije se poput toplog, slatkog, mirnog osjećaja u srcu.

Kada bismo tu čežnju mogli samo malo dulje zadržati, zagrlila bi cijelo naše biće jedinstvenim osjećajem da je sve u redu, da smo dobri upravo ovakvi kakvi jesmo, da smo spašeni, nahranjeni, sretni. Taj mali trenutak blaženstva potvrđuje nam da raj nije mjesto izvan nas i nije posve nedostižan.

Otkriti svjetlucanje u svakodnevici

Ako želite vjerovati da raj postoji već ovdje i sada, treba ga pomno tražiti, prebirati po svemu što nosi svakodnevica kako biste otkrili svjetlucanje. Poput krijesnice u mraku, iskra savršenog trenutka koji postoji sada i ovdje u stanju opuštenosti, prosvijetljenosti, ljubavi, meditacije, zadovoljstva.

U trenutku kada vas zaokupi pogled na nevjerojatno plavetnilo neba. U očima vašeg djeteta, u stisku ruke vašeg voljenog. U trenucima kada uronite u meditaciju. U glazbi koja pokreće vaše tijelo na ples. U šumi, moru, rijeci ili spilji.

Raj su mali trenuci koje možemo uhvatiti kao niti koje ćemo uplitati jednu uz drugu i malo po malo tkati nježnu tkaninu koja s godinama mudrog življenja, sa širenjem naše svjesnosti postaje sve veća. Prozirna, lelujava i nježna tkanina naših svjesnih i sretnih trenutka blaženstva zaodijeva nas i štiti stanjem koje možemo nazvati rajem. Opušta tijelo i pomaže mu da zablista zajedno sa srcem i mislima.

Ako želite vjerovati da vaš raj već postoji, otvorite se životu, njegovim iskustvima, otvorite se ljubavi i ljudima i svemu novom. Jer život će sa svim svojim zahtjevima razotkriti iskru raja koji već postoji u srcu našeg bića.

Senka Ljubić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci