Kada u životu krene loše, četiri riječi vratit će vas u normalu: Donose vam snagu i smirenost

Kada mislimo da je sve u životu krenulo po zlu, iskoristite moć sljedeće četiri riječi!

Pokušajte pronaći zrnce sreće u svakom trenutku

Svjedoci smo da u životu nisu baš svi dani sunčani, povremeno se moramo suočiti s olujama, ali poslije njih se uvijek pojavljuje duga. Ali, kako bez emotivnih rana i posljedica proći kroz oluju?

Važno je da životne oluje shvatimo kao dragocjene životne lekcije koje nam pomažu da rastemo.

Čuveni psihijatar Viktor Frankl govorio je o "potrebi za smislom" i savjetovao nas da se zapitamo što život očekuje od nas, umjesto da mi nešto očekujemo od njega. Tijekom svog boravka u nacističkom logoru Viktor Frankl zaključio je da ljudi mogu pronaći smisao doslovno u svemu - čak i kada doživljavaju patnju. Svoje iskustvo primijenio je na stvaranje vlastite metode psihoterapije - logoterapija.

Poruka je da pokušamo razumjeti značenje svakog trenutka u životu, bilo da je negativan, neutralan ili pozitivan.

Kada u životu naiđu oluje i mislimo da je sve krenulo po zlu, iskoristite moć sljedeće četiri riječi:

"Smisao života pronalazim u..."

Dok izgovarate ove riječi, pokušajte u trenutnoj negativnoj situaciji pronaći zrno pozitivnog. Ono sigurno postoji, sve što je potrebno jeste da ga pronađete i da postane vaš smisao.

Kada ga pronađete, izgovorite to naglas i shvatit ćete da je to samo trenutna situacija, a da vi i Univerzum imate bolji plan za vas.

Pronalaženje smisla je prvi korak u procesu zarastanja emotivnih rana. Ovaj korak pokazuje kako možete prebroditi tešku životnu situaciju i pomoći će vam da postupno zadobijete smirenost, olakšanje, ali i snagu da se izborite s izazovom.

Ovo je samo jedan od pristupa koji vam mogu pomoći da smanjite stres, strah i pronađete mir kada dođe do problema, ali najbolje ga je kombinirati s drugim iscjeljujućim tehnikama kao što su meditacija, vizualizacija, boravak u prirodi, razgovor s dragim ljudima ili vježbanje zahvalnosti.

Pročitajte i:

Kako prakticirati zahvalnost

Kako ostvariti želje uz pomoć vizualizacije?

Meditacija za postizanje konkretnog cilja

 

Izvor: lovesensa.rs

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci