Kada se pojave nevolje i problemi, posušajte drevne japanske savjete koji će otjerati lošu energiju

Samo su promjene u životu stalne i nikad ne znamo kada ćemo se susresti s novim izazovima i poteškoćama. Tada se sjetite ovih drevnih japanskih mudrosti koje pomažu da iz kriza izađemo jači i mudriji

Izvucite lekciju

Svaki život je poput rolerkostera, nikada ne znate kada će vas s vrha baciti dolje i pokazati vam neku tamniju stranu u kojoj ne znate kako ćete zaploviti. Mirno more vam nije obećano, ali morate sami sebi obećati jedno – Bit ću svoj i sačuvat ću mir i pri pojavi svake oluje!

Kada se u životu pojave nevolje, često ih promatramo kao kaznu, žalimo nad sobom i svojom sudbinom i očajavamo. Na ovaj način sebi stvaramo dodatne nevolje, obeshrabrujemo se i teže dolazimo do rješenja. Probleme u životu treba promatrati kao izazove koji vam donose važne lekcije iz kojih treba izvući pouku za budućnost.

Kada ovo osvijestite, sve postaje mnogo lakše i jednostavnije, a vi oko sebe stvarate neprobojan štit snage i ostajete čvrsto na nogama, ma koliko vjetar života jako puhao. Japanci kažu: "Ako u vašem životu nije bilo krize koju je bilo teško za preživjeti, trebalo bi da kupite ovo iskustvo za mnogo novca."

Ovaj narod zna da mudrost ne dolazi osobi pri rođenju ili s godinama, već da je najveća mudrost stečena kroz iskustvo, u teškim situacijama, a s njim dolazi i razumijevanje života.

Sačuvajte mir

Postoji još jedna mudra japanska izreka koju treba zapamtiti: "Mudar čovjek je onaj koji mirno gleda na svijet, što god da se dogodi." To znači da usprkos svim okolnostima, shvatimo da nam panika neće pomoći. Umjesto toga, pokušajte na sve načine sačuvati mir i pronaći odgovor u sebi.

I ne zaboravite, neke probleme koje smo jučer smatrali velikim i nepremostivim, više se ne sjećamo. Također, većina naših briga se u 90% slučajeva nikada i ne ostvari.

Sljedeći put kada se pojave izazovi, sjetite se da su to samo lekcije koje vas pripremaju da budete jači u budućnosti, ali i mudriji s mnogo više iskustva.

Izvor: Sensa.rs

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci