Kada ne vidite put pred sobom, pogledajte iza sebe

Ponovno pronaći nadu kada nam djeluje izgubljeno težak je dio svačijeg životnog puta. U takvim je trenucima teško imati povjerenja da će sve biti dobro. I tada je vrijeme da učinimo sljedeće...

Kada nada postane nepoznanica

Nada može zvučati kao ružna riječ kada osjećamo da padamo u očaj. Djeluje nam više poput nepoznanice nego poput svjetla na horizontu.

Dakle, što učiniti kada osjetite da svjetlost blijedi, bilo da je riječ o nemogućim odnosima, zdravstvenim problemima ili karijeri? Kad je teško pronaći i zrno vjere da je moguće ići naprijed.

Tada pogledajte put iza sebe. Stigli ste tako daleko, a putovanje je bilo teško. Ako ste stigli do ovdje, znači da vas još mnogo toga čeka naprijed. Susreli ste se s trenucima za koje ste mislili da su kraj, a staza se i dalje protezala prema naprijed. Sada nije ništa drukčije, čak ni ako ne možete vidjeti stazu.

Dajte si prostora za disanje

Odmaknite se od problema koji vas izbezumljuju. Ako je riječ o ljudima, udaljite se od njih. Ako samima sebi stvarate pritisak, popustite. Znamo, lako je to reći, ali se svakodnevno toliko opterećujemo savršenstvom da nije ni čudno što se osjećamo izgubljeno i beznadno. Odmakom si dajte drugu perspektivu i prostora za disanje.

Ako osjećate potrebu za razgovorom, obratite se osobi u koju imate povjerenja i olakšajte dušu. Ponekad nam je dovoljno podijeliti osjećaje s drugima da bismo dobili drukčiji pogled na situaciju. Stoga se povežite s ljudima. Živimo u virtualno vrijeme pa se možete obratiti bilo kome na svijetu.

Znajte da niste sami. Postoje doslovce milijuni ljudi koji svakodnevno preispituju svoj život. Katkad je dovoljna utjeha spoznaje da nismo sami.

Zatvorite ovo poglavlje života

Ako ništa od navedenoga ne upali, odustanite. Najhrabrije što možemo učiniti nekad je dignuti ruke. “Odustajem. Ne znam što me dalje čeka i to je u redu.“ S vremenom će vam put postati jasniji, ali ako se fiksirate na problem, sami ćete sebe izluditi.

To će proći. Ovo će s vremenom biti dio prošlosti, a vi ćete se nalaziti na čistini. Nebo će biti vedro i budućnost će izgledati svijetlo. Do tada, samo pustite i izdržite.

Ovo poglavlje vašeg života možda je ispunjeno sjenama i nemirom, ali vašoj priči ovdje nije kraj. Mnogo se toga još mora odviti i postoji velika šansa da će se sve promijeniti. Čuda se rađaju iz tame nevidljivog, stoga je ova oluja kroz koju prolazite možda put prema promjeni.

Ne morate vjerovati, samo okrenite stranicu i dopustite da sljedeće poglavlje bude bolje i svjetlije od prošlog.

Izvor: thegoddesscircle.net

Pripremila Tena Ožegić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci