Jesu li déjà vu i sjećanja na prošli život povezani?

Iako mnogi ljudi možda ne vjeruju u prošli život ili fenomen reinkarnacije, mnogi neće poreći neobičnu pojavu déjà vu-a. Provjerite koji se trenuci ponavljaju u vašem životu...

Sjećanja na prethodne živote

Osjećaj da ćete nešto doživjeti ponovno može djelovati nestvarno, ali je nesumnjivo snažan. Sigurnost s kojom doživljavate te osjećaje tjera vas na pitanje vaše trenutne stvarnosti. Postoji li šansa da su déjà vu koji doživite zapravo sjećanja iz vašeg prošlog života?

Sjećanja iz našeg prošlog života leže uspavana u našem nesvjesnom umu. Ta sjećanja imaju ogroman utjecaj na naš trenutni život - odluke koje donosimo, naše živote, pa čak i naše fobije. Ta prošla sjećanja ponekad može pokrenuti netko ili nešto što doživite u ovom životu. To rezultira neuobičajenim uspomenama.

Može se kretati od osjećaja da ste proživjeli nešto što ste već doživjeli ili se prisjećate nečega što nikako niste mogli doživjeti u ovom životu. Ovo je sićušna poveznica koja povezuje déjà vu i sjećanje iz prošloga života.

Reinkarnacija

Reinkarnacija se odvija iz više razloga. Vaša bi se duša mogla vratiti kako bi dovršila vašu svrhu, vratila karmički dug ili postigla duhovno prosvjetljenje. Kad se jednom prisjetite prošlih životnih uspomena, one mogu postati katalizator za vašu duhovnu samospoznaju.

Iako postoje studije o déjà vu-u koje kažu da se oni mogu povezati s neuspjesima pamćenja u našem mozgu, ne mogu se sva sjećanja objasniti kao disfunkcija mozga.

Déjà vu se događa u djeliću sekunde, pa tako, neki parapsiholozi vjeruju da bi to mogao biti primjer predznanja. Nešto doživimo i istovremeno se sjetimo da se isti incident dogodio prije nego što su ga naše kognitivne sposobnosti mogle pravilno pohraniti u naš mozak.

Vizije i snovi

Déjà vu bi također mogao biti oblik duhovnih vizija. Sjećanja iz prošlih života pohranjuju se u našoj podsvijesti, a kada iskusimo istu stvar u ovom životu, naše unutarnje ja reagira na to.

Déjà vu nije jedini izvor prisjećanja na uspomene iz prošlih života. Kroz svoje snove također možemo proniknuti u uspomene iz prošlosti. Ako neprestano sanjate isti san ili njegov detalj više puta, to bi moglo značiti da vas vaše duhovno ja pokušava podsjetiti na vašu svrhu.

Déjà vu i fobija

Fobije su još jedan način na koji ste povezani s prošlim životima. Fobije se definiraju kao anksiozni poremećaji zbog kojih vam je neugodno i ustrajno se bojite, čak i ako to prije niste iskusili. Ovo je snažan znak da biste mogli imati neka neriješena pitanja ili duboku duhovnu traumu iz svog prošlog života. Dakle, ako doživite neobjašnjivu traumu, to bi moglo značiti da zavirujete u svoj prošli život.

Ova sjećanja iz prošloga života sjajan su način da se borimo protiv svojih nesigurnosti i strahova. Ako se koriste za naše dobro, možemo očistiti dušu. Također, ona mogu otvoriti podsvjesno oko i pomoći nam u rješavanju izazova, što čak može dovesti do prosvjetljenja.

Provjerite koje se teme ponavljaju u vašem životu. Možda otkrijete tajne svog prošlog života!

Izvor: consciousreminder.com

Tena Ožegić

Ostali članci