Jeste li se odvojili od svoje duše? Evo kako je 'pronaći'

Neki ljudi vjeruju da se gubitak duše može dogoditi bilo kome u bilo kojem trenutku, bilo da je posljedica traume ili jednostavno skretanja sa životnog puta. Terapeutkinja savjetuje kako da se kroz tri koraka počnete vraćati sebi

Da bismo razumjeli pojam "pronalaženje duše", prvo je važno razumjeti kako se duša može "izgubiti". Kako tvrdi američka terapeutkinja De-Andrea Blaylock-Johnson, to se obično događa kao posljedica traume zbog koje se netko osjeća odvojeno od svog tijela. Kad smo "izgorjeli" (fizički, mentalno, emocionalno i/ili duhovno), odstupili od svoje svrhe ili doživjeli nešto traumatično, izgubili smo svoju dušu. Znakovi koji nas na to upozoravaju su: zanemarivanje vlastitih potreba, negativne misli, niska energija, ponavljanje istih grešaka, osjećaj nepripadanja i razočaranosti životom. Ako ste se prepoznali, terapeutkinja preporučuje rad s iscjeliteljem u kojeg imate povjerenja.

12 stvari koje vaša duša želi da znate

"Može biti korisno raditi sa šamanom ili duhovnim vodičem. Ako pristupite ovom pitanju sa psihološkog stajališta, rad s terapeutom koji poštuje različite duhovne prakse također može biti od pomoći", kaže Blaylock-Johnson. 

1. Meditirajte. Upoznajte sebe

Gubitak duše odvaja vas od vas samih. "Kad želite nekoga upoznati, provodite više vremena s njim. Isto biste trebali učiniti i s vašom dušom. Upoznajte je", savjetuje Blaylock-Johnson. Dodaje kako je meditacija izvrstan alat za to. "Osim toga, činite sve što vam donosi radost i omogućava da budete autentični jer vas to povezuje sa suštinom onoga što jeste", kaže terapeutkinja.

2. Stupite u kontakt sa svojim vodičima

Povežite se s duhovnim vodičima – to može biti bog, anđeli, vaši preci... U stanju meditacije zamislite kako se susrećete s njima. Zatražite od njih bezuvjetnu ljubav i prisjetite se tog osjećaja kad god i gdje god vam zatreba. Pružit će vam olakšanje, a s vremenom i povezivanje s vašom dušom.

Aletheia Luna: Sedam znakova da vam se obraća vaša duša

3. Pokušajte s autohipnozom

Ako niste sigurni kako stupiti u kontakt s vodičima ili ući u hipnotičko stanje, možete upotrijebiti audio ili video zapise sa samohipnozom kako biste ojačali ovu vještinu. Kroz ovu duboku praksu hipnotičkog zamišljanja i iscjeljivanja, povećavate svoj intuitivni osjećaj kao i intimni odnos sa svojim duhovnim svijetom, sa svojom dušom i resursima.

Terapeutkinja savjetuje tri navedene stvari, no ako ste u depresiji ili ste pali u stanje potpunog zanemarivanja sebe, trebali biste potražiti i pomoć stručnjaka za mentalno zdravlje.

Bruce Lipton: Programirajte um dok spavate

Koliko je stara vaša duša?

Pripremila: Karmen Miletić, Izvor: mindbodygreen.com

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci