Indigo djeca

Neki smatraju da su ona predstavnici višeg duhovnog stanja u ljudskoj evoluciji. Vjerovanja o njihovim osobinama su različita, od toga da posjeduju paranormalne sposobnosti, zbog kojih ih neki znanstvenici nazivaju ‘šestom rasom’, pa do onih konvencionalnijih, da se od drugih razlikuju samo po povećanoj kreativnosti i empatiji. Ipak, znanost ne podržava nijedno od tih stajališta

Visoka osjetljivost i neizmjerna energija

Oni koji su sigurni u postojanje indigo djece, dali su nam smjernice kako ih prepoznati: odlikuju se brzom logikom, posebnom nadarenošću, dubokim emocijama i željom da pružaju ljubav ljudima oko sebe. Vrlo su inteligentna i kreativna. Teško prihvaćaju autoritete. Ako ne nađu sebi slične, radije se osamljuju.

Nisu sklona kompromisima. Njihov imunosni sustav znatno je jači nego kod prosječne osobe. Produhovljena su kao što to ponekad odrasli mogu biti. Puna su samopouzdanja. Posjeduju visoku osjetljivost i neizmjernu energiju. Znanja upijaju kao spužve, ali samo ako ih zanima ono o čemu uče. Sve nametnute aktivnosti brzo im dosade. Vrlo su intuitivna. Odaju dojam da su starija jer je način na koji se ponašaju i govore znatno zreliji.

Djeca s nedječjim razmišljanjima

Njihova razmišljanja nisu tipična dječja. Ona su zabrinuta nad pitanjima o smislu života, postanku svijeta, ekološkim prijetnjama. Imaju važne životne ciljeve. Ezoteristi su uvjereni da će od svih ljudskih bića jedino ta djeca preživjeti kataklizmu koja će uskoro opustošiti svijet. Nazivaju ih još i djecom sunca ili djecom tisućljeća...

U knjizi Djeca novog doba – dar indigo djece Carolina Hehenkamp tvrdi da indigo djeca „dolaze“ samo roditeljima koji su spremni za taj izazov. Danas je teorija o postojanju indigo djece toliko popularna da postaje moda, trend.

Broje se u milijunima?

Odakle indigo djeca među nama? Neki istraživači ovog fenomena tvrde da indigo djece ima na desetke tisuća diljem svijeta. Drugi smatraju da ih ima mnogo više, između petnaest i dvadeset milijuna. Podijeljena su u pet generacija, a prva se pojavila već pedesetih godina 20. stoljeća.

S vremenom su se i indigo djeca mijenjala, pa njihovu treću generaciju karakterizira slab imunitet, čest hiperaktivni poremećaj i sl. Zaista, broj djece s poremećajem pozornosti i sindromom hiperaktivnosti, opsesivno-kompulzivnim poremećajem i autizmom već je desetljećima u porastu. Proučavajući ih, pedijatri su došli do zaključka da njihovi poremećaji nisu neurološki fenomeni, već odlika do tada nepostojećeg psihološkog profila djeteta.

Plava aura

Iako su podaci o njihovoj sposobnosti i brojnosti različiti, indigo djeci zajedničko je to što imaju plavu auru, pa otuda potječe i naziv: indigo dijete. Naime, svatko od nas zrači određenu frekvenciju, tj. elektromagnetsko polje koje se može interpretirati kao boja aure. Njezine boje razlikuju se od osobe do osobe, a predstavlja odraz naše aktivnosti i znanstveno je prihvaćena. Neki ljudi tvrde da je mogu vidjeti. (Takva je i Barbara Bowers, a njezina knjiga Kakva je boja vaše aure? jedna od boljih o ovoj temi.)

Svaka od mogućih boja aure ima svoje odlike. Plava predstavlja čeonu čakru, centar odgovoran za intuiciju i psihičke sposobnosti. Upravo su te sposobnosti izražene kod indigo djece i upravo ona imaju plavu auru. Budući da se boja aure može i fotografirati Kirlianovom fotografijom, znamo da je, statistički promatrano, broj djece s plavom aurom zaista u porastu, posebno posljednjih petnaest godina. Ali to još nije potvrda nekih posebnih sposobnosti ili „šeste rase“.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci