Glazba koja povezuje s prirodom

Zalazak sunca čija ljepota oduzima dah, pogled s planine ili šumski vodopad mogu nam ispuniti dušu čudesnom ljepotom i radošću. Glazba Gandharva Veda odražava upravo takva iskustva. Kada bismo mogli čuti frekvencije prirode, čuli bismo upravo ove zvukove

Najstariji duhovni zapisi svijeta

Vede su najstariji duhovni zapisi svijeta. Riječ "veda" doslovce znači znanje ili mudrost i označava najviše znanje o Bogu i ljudima. Za hinduse Vede su duhovna istina koju su rišiji (osobe koje su do spoznaje došle vlastitim uvidom i intuicijom) primili meditacijom direktno od Boga.

Postoji mnogo aspekata Veda i svaka od njih zadužena je za jedno područje života. Primjerice, dok se ajurveda bavi ljudskim zdravljem, a Sthapatya Veda arhitekturom, Ghandarva Veda se bavi glazbom. Riječ "gandharva" znači "dobar pjevač" ili "vladar glazbe".

Točnije, Gandharva Veda je vedska znanost o utjecaju zvuka i glazbe na tijelo i dušu čovjeka. Svaka od tih melodija koje se nazivaju – rage - odražava vibracije i obrasce određenog doba dana. Kada se svira u predviđenom razdoblju u danu, Ghandarva Veda glazba stvara prirodni sklad u čovjekovoj svijesti i u njegovoj okolini, a kroz određene kvalitete svake rage oživljavaju se kvalitete kao što su – hrabrost, samopouzdanje, mudrost i sreća.

Kako se sluša?

Znanje o tome kada slušati određenu ragu dolazi iz teorije vremena Maharishijeve Gandharva Vede. Ova teorija temelji se na trosatnim razdobljima koja odgovaraju promjeni frekvencija u prirodi tijekom dana. Tako, na primjer, ragu namijenjenu jutarnjim satima ne treba slušati u kasno popodne.

Ovu glazbu je najbolje slušati u udobnom sjedećem ili ležećem položaju, zatvorenih očiju. No, čak i ako je ne slušate na ovaj način, ali je puštate 24 sata dnevno u svom domu ili na radnom mjestu, Ghandarva Veda glazba stvorit će smirenu atmosferu u čitavoj okolini.

Kada slušamo ovu glazbu, sudjelujemo u stvaranju mira, sklada i radosti za sebe, svoje bliske osobe i cijeli svijet.

Poslušajte kako zvuči Maharishijeva Gandharva Veda glazba za stvaranje svečanog ozračja. Ovu melodiju možete slušati tijekom čitavog dana.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci