Kako znati kada je vaša želja za nečim u suprotnosti s univerzalnim planom? Uz mudre savjete Eckharta Tollea

Kako znati kada je naša želja za nečim u suprotnosti s univerzalnim planom - bilo da je to želja za obiljem, prosperitetom ili pomoć u iscjeljenju voljene osobe, savjetuje duhovni učitelj Eckhart Tolle

Otkrivanje punoće života

Nedavno sam dobio vrlo dobro pitanje o tome kako se pomiriti tražeći nešto i dopuštajući ono što jest. Ispitivač je tražio smjernice o tome kako znati kada je vaša želja za nečim u suprotnosti s univerzalnim planom - je li to želja za obiljem ili prosperitetom ili pomoć u iscjeljenju voljene osobe.

Krenimo od blagostanja. Ako želite više blagostanja, "traženje" nije ispravan pristup jer to podrazumijeva da to nemate. Ispravan pristup je zaći duboko u sadašnji trenutak, gdje shvaćate ono što je Isus nazvao “puninom života“ ili “životnim obiljem“.

Kad je Isus rekao: "Želim da imaš puninu života", na što je mislio? Je li mislio na materijalno obilje? Je li govorio: “Želim da kupiš još stvari; Želim da napravite veće trgovačke centre kako biste zaista mogli imati obilje?" Ne, nije mislio na trgovačke centre ili kupovao još stvari. Mislio je na stanje svijesti - spoznaju dimenzije u kojoj ništa ne nedostaje; u kojoj postoji spoznaja da ste vi, u biti onoga što jeste, već potpuno cjeloviti.

U tom stanju svjesnosti možete osjetiti puninu života koji je ovdje, sada i koji je neodvojiv od onoga tko ste. Ako joj želite staviti etiketu, to je sama svijest iz koje sve proizlazi - svijest koja sve stvara.

Iskonska svijest

Sada mislim na iskonsku svijest u izvornom stanju prije nego što je svemir nastao. Što je bilo prije Velikog praska? Nijedan znanstvenik ne može pronaći odgovor, ali to je iskonsko stanje svijesti - stanje prije Velikog praska, koje je u povijesnom smislu bilo prije milijardi godina, ali to je sada u vama i u svakom je čovjeku. Zašto? Jer vi ste mikrokozmos cijelog svemira i čitava povijest svemira sadržana je u vama.

Bezvremenska dimenzija čiste svijesti koja je rađala i kontinuirano rađa svijet prisutan u vama kao vi. Ako postanete vrlo mirni, postajete svjesni da ste svijest. To je punina života.

Sve što postignete na ovom svijetu ili što god dobijete, sekundarno je. Iz toga proizlazi; stvoreno je time; i na to će se vratiti. Ništa što stvorite u svijetu forme ne traje dugo. Kad više ne tražite svijet forme da vas zadovolji, jer ste izvor svih zadovoljstava pronašli u dubinama ovdje i sada, to je spoznaja punine života.

Vjerujte da već imate

Recimo da živite na vrlo neugodnom mjestu i voljeli biste imati ugodnije mjesto za život. Kad shvatite puninu života, tada možete mentalno snimiti mjesto na kojem biste radije bili i možete ga spojiti, tako reći, sa spoznajom punine života. To znači da osjećate da ga već imate. Što god želite imati, više ne želite imati; osjećate da je već tu jer je sadržano u iskonskoj svijesti. I na to je Isus mislio kad je rekao da kad se molite za nešto, vjerujte da ste to primili. Nije rekao vjerujte da ćete to imati; rekao je vjerujte da ste to primili.

Sad, kad dobijete ono što ste htjeli, ne vičete: “Aha! Shvatio sam! Sad se toga moram držati!" To odmah unosi strah i opet ste izgubljeni. Umjesto toga, jednostavno kažete: "Oh, kako je lijepo." Nije vam trebalo za vaše ispunjenje, jer ono je već tamo.

S obzirom na liječenje - opet, ne pitate. To nije najdublji oblik ili izraz slanja ozdravljenja nekome. Morate otići na ono mjesto koje sam upravo opisao - spoznaju punine, cjelovitosti. Tada držite sliku osobe u prostoru vaše spoznaje, gdje je cjelovitost vas ujedno i cjelovitost te osobe.

Njihovo stanje tada postaje nevažno. Kada dovedete sliku ove osobe u spoznaju cjelovitosti u sebi, u osnovi potvrđujete izvan koncepta i riječi da je ta osoba već cjelovita i izliječena na razini na kojoj nije potrebno ozdravljenje - jer je na toj razini osoba cjelina. A onda, ako je zacjeljivanje prikladno, ta osoba može doživjeti ozdravljenje. Ali niste to tražili - prepoznali ste suštinu ove osobe i niste obraćali pažnju na oblik stanja od kojeg osoba pati. Ne pitate Boga ili svijest: "Molim te ukloni to." Ne. Idete na dublje mjesto gdje stanje cjelovitosti nikada nije utjecalo na cjelovitost. To je istinsko iscjeljenje.

Pročitajte i:

5 savjeta za manifestiranje snova

Eckhart Tolle: Zaboravite na manifestiranje, svjesno stvaranje je moćnije

Eckhart Tolle: Kaos kao prilika za rast

Izvor: eckharttolle.com

Tena Ožegić

Ostali članci