Ogoljena duhovnost: Sve što ste ikada željeli znati o prosvjetljenju

"Duhovno Prosvjetljenje: Najluđa stvar!" pravi je alarm za buđenje i možda je jedina duhovna knjiga koja će vam ikad trebati. Njenu vrijednost najbolje opisuje kratka i jasna recenzija jednog čitatelja: "Nemam više pitanja, gotov sam. Molim vas, zahvalite gospodinu McKenni u moje ime." Prenosimo vam iz nje nekoliko najesencijalnijih savjeta...

Avanturistička potraga za istinom

Jed McKenna duhovni je majstor s kakvim se još niste susreli. Direktan, provokativan i iznimno duhovit, on rasvjetljava iluziju tamo gdje možda još niste pogledali. Kroz zanimljive dijaloge sa svojim učenicima, autor potiče čitatelja da postavi sebi najvažnija od svih pitanja: "Tko sam ja?; Koja je konačna istina?; Kako da se probudim iz sna?".

Autorova duhovitost daje ovoj najozbiljnijoj potrazi – potrazi za Istinom – jedan avanturistički šarm, a iskrenost i jednostavnost pravo su osvježenje kad se radi o ovako važnim temama.

IMG_20210316_220407_694Jed McKenna je uspio demistificirati prosvjetljenje i ogoliti ga do srži, prikazujući ga onakvim kakvo jest. Prema njegovim riječima, duhovno prosvjetljenje nije mistično iskustvo, već Realizacija Istine. Knjiga je poziv na buđenje svima koji su tražili istinu, a nisu je našli zato što su je tražili na pogrešnim mjestima.

Autorove riječi i primjeri iz vlastita života podrška su i ohrabrenje svakom iskrenom tragatelju koji se ne boji pogledati duboko u sebe. Ako imate hrabrosti skinuti velove iluzije sa svojih očiju i napraviti "Prvi Korak ka probuđenju", onda je ovo nezaobilazno štivo za vas.

Slijedite nekoliko autorovih baznih smjernica:

  • Misli svojom glavom i vidi sam za sebe što je istina.
  • Preispitaj sve. Ne izostavljaj ništa u svojoj potrazi za istinom, pa ni samog sebe.
  • Ne slijedi i ne oponašaj druge koji su dostigli istinu. Traži to što su oni tražili.
  • Što je doista tvoje iskustvo?
  • Budi iskren sa samim sobom i odgovori na ovo važno pitanje: želiš li se probuditi ili samo sanjati ugodan san?
  • Ako misliš već jesi budan, možda samo sanjaš da si budan.
  • Kad pomisliš da si stigao na cilj, kreni dalje. U redu je zastati na svom putovanju, malo se odmoriti, pogledati krajolik ili pomirisati cvijet, no to ne znači da si stigao na cilj.
  • Ne postoje drugi. Jedina bitka koju vodiš jest bitka sa samim sobom.
  • Probuđenje nije nedostižno, bliže ti je od vlastite kože.
  • Budi stvaran. Ostavi stvari takvima kakve jesu. Ako u meditaciji vidiš plavi biser, to samo znači da si u meditaciji vidio plavi biser.

Sensa.hr

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci