Dr. Bruce Lipton: Tajna života nije zapisana u genima!

Svjetski poznati znanstvenik koji je na jedinstveni način ujedinio znanost i duhovnost, dr. Bruce Lipton tvrdi da ljudske emocije utječu na DNK, odnosno da možemo utjecati na svoje gene

"Nekada se smatralo da se geni mogu sami uključivati i isključivati i tako kontrolirati kvalitetu naših života. Ovo vjerovanje dovelo je do zaključka da našom sudbinom upravljaju geni koje smo naslijedili od majke i oca u trenutku začeća.

Na žalost, ako nam se ne sviđaju osobine koje smo naslijedili, ne možemo promijeniti gene. Kada spojimo te činjenice s idejom da geni kontroliraju našu aktivnost, došli smo do neizbježnog zaključka da smo žrtve nasljeđa i trebamo prihvatiti izražavanje bolesti i negativnih osobina koji se prenose generacijama u našoj obitelji.

Nasuprot tome, moje istraživanje s matičnim stanicama koje sam izveo kasnih šezdesetih godina prošlog stoljeća, otkrilo je da se geni ne aktiviraju sami od sebe, jednostavno nisu u mogućnosti kontrolirati vlastitu aktivnost.

Ove su studije osvijetlile novu znanost o epigenetici, koja je otkrila da našu gensku aktivnost u konačnici kontroliraju i a) signali okoline i b) naša percepcija signala okoline. Budući da svjesno možemo birati svoje okruženje i imati kontrolu nad svojom percepcijom, mi smo zapravo gospodari svoje genetske aktivnosti.

Trenutno istraživanje ističe da je manje od 10 posto, a možda i bliže 1 posto bolesti zapravo uzrokovano genima. U stvari, postoji samo šest glavnih poremećaja koji su pod kontrolom jednog gena, a to su cistična fibroza, hemofilija, Huntingtonova bolest, Tay-Sachsova bolest, nasljedna hemokromatoza i Marfanov sindrom. U svjetlu ove činjenice, najvažnije pitanje koje treba postaviti je: 'Odakle dolazi 90 posto ili više bolesti?', Odgovor je: 'Iz našeg vlastitog uma.'

Ako čovjekov um ima uvjerenje da je sklon određenim bolestima, to može zapravo potaknuti tu bolest, pa čak i samu smrt. Znači li to da svjesno stvaramo bolest? Apsolutno ne!

Negativne misli koje izazivaju bolest, prepoznate kao efekt noceba, djeluju nesvjesno i gotovo su uvijek povezane sa samokritičnim i omalovažavajućim uvjerenjima stečenim od roditelja, obitelji, pa čak i liječnika, prije sedme godine života. Takva uvjerenja preuzeta u podsvjesni um kontroliraju 95 posto ili više naše kognitivne aktivnosti i iz toga proizašlih životnih iskustava.

Umjesto da reagiramo na negativna predviđanja i ovisimo o farmaceutskim intervencijama u suočavanju s bolešću, najvažnije je da najprije pristupimo našim podsvjesnim programima, identificiramo ih i umjesto starih ograničavajućih uvjerenja koja potkopavaju našu moć i zdravlje, usvojimo nova.

Ako vam ovaj zaključak zvuči previše jednostavno, uzmite u obzir vrlo važnu činjenicu: Kvantna fizika je najprovjerenija i valjanija znanost na Zemlji. Temeljno načelo ove znanosti naglašava da je 'svijest odgovorna za karakter našeg života.'

U kombinaciji s novom znanošću o epigenetici, i biologija i fizika ističu da smo tvorci svojih životnih iskustava. Oslobodite svoj um i svoj život...

Za više informacija o stjecanju osobne moći posjetite www.brucelipton.com."

S ljubavlju i svjetlošću
Bruce

bruce lipton

Pripremila Snježana Krčmar

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci