Doreen Virtue: Otvorite svoje treće oko u sedam koraka

Dorren Virtue proglašena je najvećom svjetskom stručnjakinjom za anđeosku terapiju. Autorica je brojnih knjiga koje su prevedene na mnoge svjetske jezike, a upravo kroz svoja djela pomaže ljudima da se povežu sa svojim duhovnim vodičima i da jasnije čuju poruke koje su im upućene...

U svojoj knjizi Anđeoska terapija - Priručnik, Doreen je sažela metode, tajne i vježbe kojima podučava polaznike svojih tečajeva. Priručnik je praktično pomagalo koje pomaže umiriti vrtlog svjesnih misli i pomoći nam da se prepustimo božanskoj energiji koja se nalazi u svima nama.

“Većina vidovitih vizija slična je slikama koje nam dolaze dok sanjarimo ili doista sanjamo. Samo zato što je slika u vašemu umu, ne znači da je manje stvarna ili valjana. Kada to objasnim svojim polaznicima, često uskliknu: 'Znači, ipak vidim anđele!'“, napisala je Doreen u ovoj knjizi.

Donosimo vam dio poglavlja u kojem nam otkriva kako da otvorimo energetsko središte smješteno između naša dva fizička oka, poznato kao šesta čakra ili treće oko. Ono regulira opseg i intenzitet naše vidovitosti.

“Da bismo progledali kroz veo koji zastire duhovni svijet, obavezno moramo otvoriti treće oko“, naglašava Doreen.

Evo kako ćete, u sedam koraka, otvoriti treće oko:

1. Prvo potvrdite sami sebi: “Ništa mi se neće dogoditi ako vidim.“ Ponovite tu tvrdnju nekoliko puta; osjetite li napetost ili strah dok to činite, dišite duboko. Sa svakim izdahom zamislite kako otpuhujete svoju zabrinutost zbog vidovitosti.

2. Uzmite gorski kristal i primite ga dominantnom rukom (onom kojom radije pišete). Zamislite kako odozgo dolazi zraka bijele svjetlosti i ulazi u vaš kristal. Čvrsto zaželite da ta bijela svjetlost očisti vaš kristal od negativnosti koju je možda upio.

3. Dominantnom rukom podignite kristal tako da se nađe malčice iznad korijena vašeg nosa. Namjestite srednji prst tako da bude uperen kroz kristal prema vašem trećem oku.

4. Zatim stavite srednji prst druge ruke (one kojom obično ne pišete) na najvišu točku na zatiljku (ne na tjemenu).

5. Zamislite kako iz srednjaka vaše dominantne ruke izlazi moćna i žarka munja, prolazi kroz vase treće oko i završava na srednjaku druge ruke. Napravili ste strujni krug: Vaša dominantna ruka odašilje energiju, dok je druga ruka prima. Dok struja prolazi kroz vašu glavu, čisti otpad koji bi mogao ometati vidovitost i otvara vaše treće oko. Ovaj postupak obično traje minute do dvije; možda ćete osjećati manji pritisak u glavi, toplinu u prsima i trnce u rukama. To su normalne reakcije na protok energije koji se upravo zbio.

6. Zatim stavite desnu ruku iznad desnog uha, i dalje držeći kristal u dominantnoj ruci. Učinite isto s lijevom rukom i lijevim uhom. Zamislite kako iz srednjaka na vašoj dominantnoj ruci izlazi bijela svjetlost. Polako pomaknite istovremeno obje ruke prema vašem najvišemu dijelu vašega zatiljka. Pokretima nalik na valove ponovite to sedam puta. Imajte čvrstu namjeru da stražnji dio svoga trećeg oka (izgleda isto kao stražnji dio fizičkog oka) povežete sa zatiljnim režnjem u mozgu. To područje mozga bilježi svjesnost i prepoznavanje vaših vizija, a izgleda kao tanka, okrugla kapica koju nosite na zatiljku.

Pomoću bijele svjetlosti otvarate golemu komoru, dužine dvanaest centimetara, koja se proteže od stražnjeg dijela trećeg oka do zatiljnog režnja. Ta komora omogućava protok vizualnih podražaja od trećega oka do centra za vid u mozgu. Tako ćete biti svjesniji svojih vizija, a razumjet ćete i što znače.

“U svojoj sam karijeri radila s mnogim ljudima koji su imali čisto treće oko, a ipak su se žalili da nisu uopće vidoviti ili su to tek minimalno. Čisto, otvoreno treće oko nije dovoljno da vam osigura vidovitost! Bez povezanosti trećeg oka i zatiljnog režnja, osoba ne može biti svjesna svojih vizija, niti ih razumjeti. To je kao da puštate film bez uključenog projektorskog svjetla.“

7. Na kraju spustite srednjak dominantne ruke na vrh kristala koji držite iznad trećeg oka (dakle, malo iznad korijena nosa). Tako ćete ukloniti sve štitove kojima ste možda zaklopili treće oko. Okomito, posve mekanim pokretima navedite sve štitove da se podignu, kao da podižete roletu. Pripazite na disanje dok to činite jer će zadržavanje daha usporiti process. Ponovite dizanje štitova barem sedam puta ili dok ne osjetite da su se svi podigli.

Ovaj se postupak može provesti na drugoj osobi. Poznajte li nekoga tko je duhovno nastrojen i širokih pogleda, pogotovo ako već ima iskustva u energetskom liječenju, zamolite ga da provede taj postupak na vama. Premda ovih sedam koraka možete izvesti i sami, njihova se moć uvišestručuje ako je uključena druga osoba čiste namjere (dakle, s minimumom skepse).

Pošto prođete tih sedam koraka, trebali biste zamijetiti znatan napredak što se tiče mentalnih vizija. Kad sklopite oči i zamislite vrt, vjerojatno ćete vidjeti snažnije, življe boje nego prije postupka. Vaši će snovi možda postati intenzivniji i pamtljiviji, a vrlo vjerojatno će vam se povećati i sposobnost fotografskog pamćenja.

Kao što smo već ranije spomenuli, slike koje ćete viđati možda će vam se doimati kao da dolaze isključivo iz vase glave. Mentalni filmovi možda će biti projicirani na platnu u vašoj glavi. S vježbom ćete takve slike moći projicirati  gledati i izvan glave. Međutim, posve je nebitno vidite li slike u glavi ili ispred sebe. Iz iskustva znam da je moja vidovitost precizna bez obzira na to je li riječ o mentalnoj slici lili nečemu što vidim pred sobom.

Lokacija vizije nije važna. Važno je da primijetite slike i obratite pozornost na njih jer su one često vizualne poruke vaših anđela.

doreen virtueDoreen Virtue

Pripremila Tena Ožegić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci