Deepak Chopra: Vi posjedujete jedinstven talent i jedinstven način kojim ga izražavate

Svi imamo svoju životnu svrhu i svatko je od nas jedinstven. Odgovore na pitanja koja nas prate tijekom cijelog života, Deepak Chopra nam približava u posljednjem od Sedam duhovnih zakona uspjeha - zakonu dharme ili životne svrhe

Sedmi duhovni zakon uspjeha je zakon dharme

Dharma je sanskrtska riječ koja označava "životnu svrhu". Zakon dharme kaže da smo se očitovali u tjelesnom obliku kako bismo ispunili svrhu. Polje čiste potencijalnosti je u svojoj biti božansko, a božansko uzima ljudski oblik da bi ispunilo svrhu. U skladu s tim zakonom, vi posjedujete jedinstven talent i jedinstven način kojim ga izražavate.

Postoji nešto što znate bolje od bilo koga na ovom svijetu - a za svaki jedinstveni talent i jedinstven izraz tog talenta postoje i jedinstvene potrebe. Kada se te potrebe usklade sa stvaralačkim izrazom vašeg talenta, nastaje živost stvaralačkog obilja. Izražavanje svojih talenata u svrhu zadovoljavanja potreba drugih ljudi stvara neograničeno bogatstvo i obilje. Kada biste djecu od samog početka odgajali na tim mislima, vidjeli biste učinak koji one imaju na njihove živote.

Tri činitelja zakona dharme

Prvi činitelj kaže da je svatko od nas ovdje da otkrije svoje istinsko Jastvo, da otkrije da je istinsko Jastvo duhovno, da smo u biti duhovna bića koja su se utjelovila u fizičkom obliku. Mi nismo ljudska bića koja povremeno imaju duhovna iskustva — potpuno je suprotno: mi smo duhovna bića koja povremeno imaju ljudska iskustva. Svatko od nas je ovdje kako bi otkrio svoje više jastvo ili duhovno jastvo. To je prvo ispunjenje zakona dharme. Za sebe same moramo otkriti da je u svakom od nas bog ili boginja u zametku i da se žele roditi kako bismo mi mogli izraziti svoju božanskost.

Drugi činitelj zakona dharme je izražavanje svojih jedinstvenih talenata. Zakon dharme kaže da svako ljudsko biće ima jedinstven talent. I vi posjedujete talent koji je jedinstven u svojim izrazima, tako da nema ni jedne živuće osobe na ovom planetu koja posjeduje isti talent ili isti način njegova izražavanja. To znači da postoji nešto što možete raditi, i neki način na koji to možete raditi, bolje od bilo koga drugog na cijelom planetu. Kad to radite, gubite osjećaj za vrijeme. Kad izražavate taj jedan talent koji posjedujete — ili, kao što je to često slučaj, više jedinstvenih talenata — to vas vodi do bezvremene svjesnosti.

Treći činitelj zakona dharme je služba čovječanstvu — služiti bližnjima i pitati se: "Kako bih mogao pomoći? Kako bih mogao pomoći svima onima s kojima dolazim u doticaj?" Kad svoju sposobnost izražavanja jedinstvenih talenata spojite sa službom čovječanstvu, tada u potpunosti rabite zakon dharme. Uz iskustvo vlastite duhovnosti, polja čiste potencijalnosti, jednostavno nema mogućnosti da ne biste imali pristup neograničenom obilju, jer to je stvarni način za postizanje obilja.

Ne radi se o privremenom obilju; ono je stalno zbog vašeg jedinstvenog talenta, vašeg načina njegovog izražavanja i vaše službe i predanosti drugim ljudima koju ste otkrili pitajući se: "Kako bih mogao pomoći?" umjesto "Što ja imam od toga?" Pitanje: "Što ja imam od toga?" je unutarnji dijalog ega. Pitanje: "Kako bih mogao pomoći?" je unutarnji dijalog duha.

Duh je ono područje vaše svjesnosti gdje doživljavate svoju univerzalnost. U pomaku svojeg unutarnjeg dijaloga s rečenice: "Što ja imam od toga?" na "Kako bih mogao pomoći?" automatski nadilazite ego i ulazite u područje duha.

Iako je meditacija najkorisniji način ulaska u područje duha, jednostavan pomak unutarnjeg dijaloga na "Kako bih mogao pomoći?" također će otvoriti put ka duhu, onom području vaše svjesnosti gdje doživljavate svoju univerzalnost.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci