Deepak Chopra: Što nam je potrebno za otkrivanje istinske svrhe života

Duhovni učitelj Deepak Chopra na svojoj službenoj web stranici odgovara na pitanje čitatelja koji je u potrazi za svojom pravom sudbinom

Pitanje:

Cijeli svoj život tragao sam za svojom “pravom sudbinom“ i silno se trudio pronaći ono što bih trebao raditi u ovom životu. Zaposlio sam se i neprestano napredujem u karijeri, ali nisam sretan. Dio mene želi putovati svijetom, uistinu živjeti, upoznavati ljude i učiti o kulturama i svijetu i više stupiti u kontakt sa svojom duhovnom stranom, ali bojim se napustiti obitelj, zabrinut sam zbog novca i muče me strahovi hoću li ostati bez kuće, bez posla i slično. U srcu osjećam da su putovanja ono što bih trebao raditi - neko vrijeme, ali ne mogu pronaći u sebi hrabrosti da napravim iskorak. Kako mogu rasti ako se ne uspijem izboriti za izazov?

Odgovor:

Pronalaženje vaše prave sudbine mora proizaći iz spoznaje vašeg osnovnog ja - tko ste i što vam je zaista važno. Vaše misli o putovanjima, učenju i duhovnom odrastanju rađaju strah od odvojenosti od obitelji i gubitka prihoda. To mi govori da vidite duhovni rast i učenje suprotno svojoj karijeri i obiteljskoj bliskosti. Putovanje oko svijeta sigurno je skupo i odvest će vas od obitelji, ali to je jednostavno financijska odluka. Ili si možete priuštiti slobodno vrijeme, ili još ne možete. Ali učenje i duhovni razvoj ne zahtijevaju od vas da budete daleko od svoje obitelji, niti vas to treba koštati novca ili posla. Stoga dublje zavirite u svoja temeljna uvjerenja i provjerite postoji li način za razvoj koji vam je značajan, tamo gdje se trenutno nalazite.

Tena Ožegić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci