Deepak Chopra: Kako najbolje pomoći sebi i društvu

Autentičan način života najsigurniji je put do promjene i poboljšavanja svijeta

Američkom liječniku i duhovnom učitelju Deepaku Chopri pristiže mnoštvo pitanja ljudi koji se svakodnevno susreću s raznim izazovima. Prenosimo vam zanimljivo pitanje koju je Deepak podijelio na Facebooku. Prema komentarima i lajkovima, sigurno muči mnoge dvadesetogodišnjake...

Dragi Deepak,

u dvadesetima sam i bez automobila, stalnog posla, mobilnog telefona i iskreno, bez želje da živim prema standardima koje je društvo postavilo. Mnogi bi rekli da je ovo iskrivljena životna perspektiva, ali ja u srcu osjećam kako i trebam živjeti bez svih tih stvari. Ne bojim se, već nakon duge introspekcije jednostavno ne osjećam potrebu ni veliku želju za svim tim stvarima te me zanima što vi mislite o tome.

Je li to u redu? Je li pogrešno to što iz dubine duše želim samostalno postavljati životne standarde? Svi oko mene misle da griješim i, iskreno, to me muči. Najveća želja mi je da čovječanstvo napreduje, ali mislim da to neće biti moguće sve dok smo uvjetovani društvenim standardima. Što da radim?

Odgovor:

Nije samo "u redu" živjeti život po svojim pravilima; autentičnost je također i najsigurniji način kako jedna osoba može stvarno nešto promijeniti. To znači biti povezan sa suštinom vlastitog bića i tako pronalaziti vrijednosti, upute iz sebe samog, umjesto preko medija, reklama ili kroz društvena očekivanja. Jednostavno osluškivanje i život po vlastitim mjerilima, prateći pokazatelje iz duše, je sve što je potrebno da biste postali nositelj pozitivne promjene za čovječanstvo.

S ljubavlju,

Deepak

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci