Četiri sporazuma sa samim sobom

Mudrost Tolteka uzdiže se iz iste suštinske jedinstvene istine kao i sve ezoterijske tradicije širom svijeta. Premda nije religija, ona štuje sve duhovne majstore. Iako podrazumijeva duhovnost, najtočnije ju je opisati kao način života, jedinstven po spremnosti da se pristupi sreći i ljubavi

Tolteci, žene i muškarci od znanja

Tisućama godina Tolteci su bili poznati u južnom Meksiku kao žene i muškarci od znanja. Antropolozi su govorili o Toltecima kao o narodu ili rasi, ali oni su zapravo bili učenjaci i umjetnici koji su osnovali društvo za istraživanje, očuvanje i primjenu drevnog duhovnog znanja. Zajedno su došli kao naguali (šamani) i učenici u Teotihuacan, drevni grad piramida pokraj Meksika, poznat kao mjesto na kojem čovjek postaje Bogom.

Milenijima naguali su bili primorani prikrivati mudrost predaka i riznicu držati u tajnosti. Europska osvajanja, zajedno s razuzdanom zloporabom osobne moći nekolicine učenika, doveli su do nužnosti zaštite znanja od onih koji nisu spremni primjenjivati ga mudro ili koji bi ga mogli namjerno zloporabiti radi osobne koristi. Iako obavijeno tajnom stotinama godina, stari su proroci predvidjeli da će doći vrijeme kada će biti nužno mudrost vratiti narodu.

Tako je don Miguel Ruiz, nagual ili šaman iz reda Orlova viteza, zadnjih se trideset godina posvetio širenju svoje jedinstvene mješavine drevne mudrosti i suvremene osviještenosti putem predavanja, radionica i knjiga te putovanja do svetih mjesta širom svijeta. Poznat je i kao autor izvanrednih djela, Moć ljubavi, Iza granice straha, Glas znanja i Četiri sporazuma sa samim sobom. Sa sinom, don Hoseom Ruizom, napisao je i knjigu Peti sporazum sa samim sobom, sa željom da svi ljudi prihvate sebe onakvi kakvi jesu, da budu istinski sretni i da žive svoj osobni san o raju, oslobođeni straha, stida, krivice, kajanja...

Živjeti u skladu sa samim sobom

Zamislite sasvim novi život, život u kojem ste slobodni biti ono što zaista jeste. Zamislite da živite ne sudeći ni sebi ni drugima, bez straha da će drugi suditi vama. Prihvaćate sebe upravo onakve kakvi jeste i prihvaćate druge kakvi jesu. Poštujete sebe i druge i oni poštuju vas. Volite svoje tijelo onakvo kakvo jest, volite svoje emocije baš onakve kakve jesu. Zamislite da ste vi jednostavno vi, sretni i istinski uživate u životu. Takav je život moguć i o njemu govori mudrost Tolteka. Potrebno je samo da se dogovorite sami sa sobom da od sada želite biti ono što jeste i odlučite da ćete se držati svog puta.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci