Brzee - mantra za materijalno i duhovno bogatstvo

Brzee mantra je fraza koja se recitira u sebi ili na glas, u svrhu privlačenja obilja i bogatstva. Vjeruje se da ne donosi samo materijalno, već i duhovno bogatstvo

Mantre su pojedinačni zvukovi, kratke fraze ili duži stihovi koji se ponavljaju radi njihove duhovne ili psihološke moći za preobražavanje situacije ili postizanje određene svrhe. Neke mantre nemaju direktan prijevod, već se vrednuju zbog njihove zvučne vibracije i simbolike.

Brzee mantra, koja kada se redovito recitira, čovjeku donosi duhovno i materijalno bogatstvo u život, može se recitirati na dva načina: “Om brzee namaha” ili samo "Brzee" i to 108 puta u jednom recitiranju.

Ovu mantru otkrio je Swami Brahmarishi Vishwamitra, jedan od najcjenjenijih mudraca drevne Indije. Iako nema određeno značenje, mantra "Om brzee namaha" (izgovara se: Om brziiii namaha), ovo je simbolično značenje svake od te tri riječi:

Om (Aum) - je primordijalni zvuk svemira za koji se smatra da je vibracija iz koje je stvoren svemir. Gotovo sve druge mantre počinju zvukom Om, a može se recitirati i samostalno.

Brzee – vjeruje se da uklanja svijest siromaštva i donosi bogatstvo u svim oblicima. Predstavlja preobražavajući moć uma, jer se smatra, ako se um fokusira na obilje, ono će se i očitovati.

Namaha – pozdrav koji je također završetak mnogi mantri. Prevodi se na različite načine među kojima su: "Klanjam ti se", "Nisam ja", "Ne radi se o meni", "Pozdravljam boga u tebi".

Pripremila Snježana Krčmar

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci