Bruce Lipton: Strah može biti opasniji od same bolesti

Dr. Bruce Lipton, stanični biolog i autor knjige Biologija vjerovanja, koji je prošle godine gostovao u Zagrebu, o koronavirusu kaže: "Ako se trudimo ostati zdravi, kvalitetno se hraniti, vježbati, piti dovoljno vode, uzimati vitamine i dodatke prehrani te izbjegavati stres (strah od virusa), čak i ako dobijemo infekciju, vrlo vjerojatno ćemo proći kroz nju kao kroz prehladu i/ili blagu groznicu."

Dr. Bruce Lipton, stanični biolog i autor knjige Biologija vjerovanja, o koronavirusu kaže: "Ako ste ikad u životu imali prehladu ili gripu, velika je vjerojatnost da je ona bila rezultat infekcije korona virusom. Da, koronavirus uzrokuje prehlade.

Stres oslabljuje imunitet

Programirani smo da vjerujemo da je određeni virus prehlade "smrtonosan". Zbog tog straha otkazujemo koncerte, konferencije i sva veća događanja širom svijeta. Strah nas vodi u karantene i zatvara vrata međunarodnih putovanja. U Australiji je doveo do velike pomame za toaletnim papirom, građani su ispraznili police u bojazni da će biti zatvoreni u svoje domove s ovom infekcijom.

Koliko je doista smrtonosna ova verzija virusa? Da, zabilježeni su smrtni slučajevi. Statistike kažu da umire oko dva posto zaražene populacije. To je gotovo jedan posto više smrtnih slučajeva nego što se pripisuje bilo kojoj konvencionalnoj gripi koju svijet doživi. Ono što je stvarno opasno jest strah da bi svi koji nose ovaj virus mogli umrijeti od prehlade. To je jednostavno neistina. Zdravlje gotovo svih žrtava ovog koronavirusa već je bilo ugroženo prije zaraze.

Stres je odgovoran za čak 90 posto bolesti, uključujući srčane bolesti, rak i dijabetes. Kada je naše tijelo u stresu, ono otpušta hormone koji onesposobljuju obrambeni sustav kako bi tijelo moglo usmjeriti svoju energiju na percipirani uzrok stresa, to je poznata reakcija "borba ili bijeg".

Je li strah opasniji od virusa?

Strah od koronavirusa je opasniji od samog virusa. Ako se trudimo ostati zdravi, kvalitetno se hraniti, vježbati, piti dovoljno vode, uzimati vitamine i dodatke prehrani te izbjegavati stres (strah od virusa), čak i ako dobijemo infekciju, vrlo vjerojatno ćemo proći kroz nju kao kroz prehladu i/ili blagu groznicu.

Nadalje, dr. Lipton savjetuje: "Ako imate oslabljeni obrambeni sustav, okružite se voljenim osobama i prijateljima, prirodom i pozitivnim mislima, kao i prehranom i vitaminima koje možda već uzimate da biste očuvali svoje zdravlje. Važno je slušati svoju intuiciju o tome što je najbolje za vas. Poanta je u tome da bez obzira tko ste i kakvo je vaše zdravstveno stanje, oslobodite li se straha i pružite sebi podršku na način koji vama najviše odgovara, od toga možete imati samo koristi.

A je li pranje ruku dobra preventivna mjera - da, naravno. To su stvari koje bismo trebali raditi i inače, bez obzira na situaciju."

Pripremila Snježana Krčmar

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci