Bog na sve kaže: "Da"

Neale Donald Walsch u jednom od svojih divnih predavanja objašnjava zašto ne možemo imati ništa što želimo i tražimo od Boga, jer on na sve naše upite kaže: "Da" :)

Bog kaže "Ne možeš imati ništa što želiš". Bio sam zbunjen kada mi je Bog to rekao i rekao sam "Ne razumijem. Mislio sam da kada želiš, trebaš nešto i nadaš se nečemu, zamoliš Boga za to.

Bog je rekao "Ne, ti ne razumiješ kako sustav funkcionira, čak i kad bi postojao sustav. To ovako funkcionira. Sve što si ikad mogao zatražiti, sve što bi mogao imati sada ili zatražiti u budućnosti, već imaš upravo sada. Sve to već imaš. Samo nemaš iskustvo toga. Jer sve što se ikada dogodilo i ikad će se dogoditi događa se upravo sada. Na tebi je samo da posegneš za morem beskonačnih mogućnosti i prizoveš stvarnost koju odabireš iskusiti sada.

Kada to činiš, ti prizivaš iz mora beskonačnih mogućnosti stvarnost koju odabireš sada iskusiti uglavnom kroz tri "uređaja" – misao, riječ i djelo. To je ono što kažeš, što misliš ili vjeruješ i naravno ono što činiš. Ako kažeš "Molim te ono što mi je danas potrebno da preživim", iskusit ćeš borbu u nastojanju da stekneš ono što ti je danas potrebno da preživiš, jer tvoja izjava dolazi iz duboke, ishodišne misli da to sada nemaš. Inače to ne bi tražio. Tu ishodišnu misao Razgovori s Bogom nazivaju pokroviteljskom mišlju koja ima golem utjecaj na kreiranje tvoje stvarnosti iz trenutka u trenutak."

Stoga ako nešto tražite ili kažete da želite nešto... upotrijebit ću primjer "Želim više novca. Stvarno želim više novca u svom životu", svemir ima samo jedan odgovor na takvu izjavu: "Uistinu, ti to stvarno želiš. To je točno." Svemir kaže samo "Da".

Oprostite mi, znam da je za mnoge od nas to vrlo važno, ali samo da bazično pojasnim. Svemir ima univerzalan odgovor na svaku misao i taj odgovor je "Da". Bog zna samo jednu riječ - Da. Bog ima vrlo ograničen rječnik. Bog kaže - da. Da. Da. Da – na što? Na što god ti misliš, kažeš ili učiniš, Bog kaže "Da". Pozitivna strana toga je da Bog nikada ne kaže "Ne". Negativna strana toga je, za one koje ne znaju kako sustav funkcionira, to što Bog uvijek kaže "Da".

Ako kažete "Dosta mi je toga kako se moj život trenutno odvija!", Bog kaže "Da, to je istina." Kažeš li "Želim više novca!", Bog kaže "Doista. Ti želiš novac, to je istina." I vi ćete imati iskusto željenja veće količine novca jer vi izjavljujete što je za vas istina – "Ja želim više novca". I tako zapravo sebe odgovarate od onoga na što se pokušavate nagovoriti.

Ne bih htio da mislite kako je to stvar izbora ispravne riječi i da pazite na gramatiku i brinete o svakom slovu koje izlazi iz vaših usta. Ali potrebno je da pogledate duboko u pokroviteljsku misao koja je u temelju ideje iz koje vaše riječi proizlaze. To trebate pogledati. Ili da to kažem drugačijim riječima – ako dolazite iz nedostatka i iz misli da nema dovoljno, i "mogu li molim te dobiti više", kao prvo trebate prevladati svoju misao da nemate dovoljno. To je vrlo teško prevladati jer je to vaša temeljna misao. Netko može reći "Neale, to je sve jako slatko i dobro, osim kad je čitavo iskustvo osobe, da nema dovoljno, kako ona može imati bilo koju drugu misao osim te? Kako očekuješ od nje da ima neku drugu misao, kad je cijelo njeno iskustvo i ono čemu njene oči svjedoče – da nema dovoljno?"

Na to će majstor odgovoriti isto što je svaki majstor ikada rekao, na svoj način i u svoje vrijeme: "Ne sudi prema onome što vidiš".

Pripremila Snježana Krčmar

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci