Anđeo ožujka: Mudrost

Mudrost proizlazi iz iskustva, dubokog srca i spremnosti za učenje. Dodajte tome svoju zrelost i unutarnje znanje kako biste duhovno obogatili svaki trenutak stvaranja

Mudrost neizbježnog je veliki učitelj - počeci, završeci, ciklusi prirode, promjena tijela dok idemo kroz život.

Prisjetimo se početka molitve spokojstva; "Bože, daj mi spokoj da prihvatim stvari koje ne mogu promijeniti, hrabrost za promjenu stvari koje mogu mijenjati i mudrost da znam razliku."
 
To je zadatak i izazov - znati razliku.

Ali kako? Ponekad je ono što možemo promijeniti očito, a ponekad je maskirano emocijama. Kultiviranje unutarnjeg konteksta za naše putovanje znači pomno ispitivanje naših uvjetovanja i prianjanja. Mudrost dolazi s iskustvom i zrelošću, sa življenjem i učenjem, dopuštanjem onome što jest - bude.

Pristup našoj mudrosti dolazi kada smo budno prisutni, kada činimo sve što možemo kako bismo obratili pažnju, koristimo ono što smo naučili, donosimo najbolje tehnike koje imamo, najbolji stav koji imamo, najbolje razumijevanje koje imamo i primjenjujemo to upravo sada. To budi duboku svjetlosnu mudrost našeg srca i njeguje svaki stvaralački trenutak.

Svaka drevna kultura ima unutarnju skupinu čuvara mudrosti koji čuvaju i održavaju tradiciju. Ta skrivena učenja nalaze se unutar naših tokova uma, spremna da otkriju i povećaju naše razumijevanje evolucijskog nagona i daju nam sigurnost u ovim vremenima oslobađanja od onog što je staro iz naših kolektivnih percepcija.

Neka drevna mudrost otključa vaša sjećanja i osvijetli put koji vas vodi kući.


www.innerlinks.com

Pripremila Snježana Krčmar

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci