Anđeo mjeseca siječnja – Jednostavnost

Inspiracijska poruka u prvom mjeseca u godini glasi: “Jednostavno budite svoji. Pogledajte mimo drame ono što ostaje. Odvojite vrijeme da razjasnite što vam je važno i pustite da nebitno otpadne“

Jednostavnost zahtijeva otpornost duha i 'usmjerenu' jasnu prisutnost naše duše. Previše vremena naš je um ispunjen složenošću vanjskih okolnosti. Živjeti s jednostavnošću, ne nužno i jednostavno, znači uklanjati buku uskovitlanih zahtjeva koji nas okružuju.

Sam život izraz je božanske prirode i uvažavanje toga usklađuje našu svijest s onim što je bitno i postojano. Trenutak izravne povezanosti pomaže razbiti čaroliju neizvjesnosti i gradi unutarnju dobrobit. Život bez pompe otvara vrata prema onome što je uistinu važno.

Jednostavno biti svoji može biti zastrašujući zadatak. To nas pritišće da duboko razmotrimo pitanje tko smo uistinu, a zatim budemo otvoreni prema tome tko su svi drugi. Od nas zahtijeva da ono što radimo stavimo u svjesnu službu onoga što jesmo i jednostavno obasjamo svjetlost istine u svoja svakodnevna iskustva.

Neka vam ovaj mjesec u život uđe svjetlosna struja na krilima Jednostavnosti.

Tena Ožegić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci