Anđeo mjeseca listopada: Povjerenje

Inspiracijska poruka mjeseca glasi: Otpustite pretpostavke i potrebu za kontrolom

Možete li otpustiti kontrolu vjerujući da će sve biti dobro?

Nije važno na kojem ste duhovnom putu, krajnji osjećaj mira svodi se na jedno pitanje: Možete li se osloboditi potrebe da kontrolirate svoj život, da vjerujete postoji dobroćudna sila koja upravlja svime što je ikad bilo i što će se tek dogoditi?

Povjerenje je način na koji se duša prilagođava temeljnim zakonima stvarnosti. Postoji dubok ritam koji se kreće kroz čitav život koji se ne može kontrolirati našom voljom. Kada vjerujemo, to omogućuje našoj psihi da se opusti i da naša duša bude u miru s našom situacijom. Možemo biti opušteni jer znamo da imamo i da ćemo od svemira primiti ono što nam zaista treba. Zapravo, to je često izvan dosega onoga što smo sami sposobni zamisliti.

Kad imamo puno 'osnovnog' povjerenja, hrabri smo i riskiramo. Ne potiskujemo svoje sposobnosti. Živimo punim srcem, radimo ono što se čini prikladno i vjerujemo da ćemo uspjeti. Život postaje priča stvaranja, a ne prepreka.

Bez osnovnog povjerenja, skloni smo reagirati na ono što se pojavi u skladu s našim uvjetovanjima, želeći da se život odvija na jedan ili drugi način. Držimo se unaprijed određenih pretpostavki i ishoda. Postajemo napeti i ukočeni te činimo sve što možemo da okolnosti uklopimo u naše želje.

Vježbajte povjerenje i živite u trenutku

Evo prijedloga za promjenu automatskog unutarnjeg odgovora na vanjske signale. Što obično radite kada se na semaforu upali žuto svijetlo i možete se sa sigurnošću zaustaviti prije nego se upali crveno?

Ubrzavate li da biste se "provukli"? Ako je tako, ovo je metafora za ono što se događa kad se upali naše žuto 'svjetlo za brigu' - ubrzavamo; trudimo se više, brže se krećemo, radimo više – sve su to stresni odgovori na naše stanje. Povjerenje je, s druge strane, sposobnost zaustavljanja i čekanja da zeleno svjetlo signalizira vrijeme za ponovni pomak naprijed.

Zašto ne biste, u mjesecu listopadu, vježbali pritisnuti kočnicu kad se upali žuto svijetlo kako biste iskoristili taj trenutak da zastanete i udahnete duboko živeći život punim plućima dok čekate da zeleno svjetlo ponovno signalizira nastavak puta.

Odmorite se i znajte da je sve vrlo, vrlo dobro - Svjetlo će se uskoro postati zeleno... do tada - povećajte svoju sposobnost za ljubavi i empatiju.

Izvor: innerlinks.com

 

Sensa.hr

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci