Anđeo lipnja: Suosjećanje

Anđeoska poruka za ovaj mjesec glasi: "Iskreno razumijevanje tuđe boli oslobađa nas osuđivanja i otvara put ka prihvaćanju"

Kroz naše energetske utiske, u stalnoj smo konekciji s ljudima oko nas. Sve što  dodirnemo prožeto je našim "potpisom". Što više djelujemo s namjerom, to se naš "potpis" duže zadržava, a naš dodir ima veći utjecaj. Isto se odnosi i na naše misli i osjećaje - što su snažniji i što se češće ponavljaju, duže će "živjeti".

Njegovanje suosjećanja, kako prema sebi tako i prema drugima, djeluje kao ljekoviti balzam koji nam pomaže da podnesemo bol i njeguje našu sposobnost da budemo u miru s onim što jest. Pruža nam utočište od naših osuđujućih umova i omogućuje otvaranje naših srca.

Bez samilosti ne možemo vidjeti istinu i proći kroz patnju tako da se pouzdamo u veću stvarnost.

Njegovanje suosjećanja je cjeloživotna praksa, dolazi s iskustvom i procvatom srca koje opaža ravnodušnost, sažaljenje, suosjećanje, samilost, ljubaznost i brižnost.

Ponekad se možemo umoriti od suosjećanja i odvojiti se od tog dijela sebe. To bi mogao biti široko rasprostranjeni uzrok depresije, stresa i nedostatka vlastite vrijednosti. Nema potreba da tada išta učinimo. Svi imamo svoje pokretačke točke koje nas potiču na akciju. Pitajte se samo: da li moje djelovanje stvara domino efekt ljubavi ili razdvojenosti?

Upravo ovaj mjesec, vježbajte umijeće suosjećanja putem dodira, misli i emocija, s namjerom da ostavite energetski potpis koji nadahnjuje i potiče druge u dijeljenju dobrote i ljubavi prema čovječanstvu.

Izvor: www.innerlinks.com

M.D.

Ostali članci