Akaša: Svemirsko "računalo" u kojem je sve zapisano

Prema drevnim vjerovanjima, koja je istraživala i moderna znanost, svi pripadamo eteru ili polju najfinije energije stvaranja kojemu se uvijek vraćamo. U njemu su zapisana sva iskustva i lekcije koje ćemo ikada učiti i tako duhovno napredovati

Premda svaki čovjek želi iskušavati stanja poput radosti, zadovoljstva, ljubavi i mira, katkada nam se sve to iz perspektive realnosti u kojoj živimo čini nedostižnim. Osjećamo da smo zapeli, vrtimo se ukrug te nam se nerijetko, isti, neželjeni obrasci ponavljaju cijeli život. Ili nam neko vrijeme sve ide kako treba, a onda se iznenada dogodi neko traumatično iskustvo, neki nenadoknadivi gubitak i cijeli naš život odjednom dobije gorak okus. Negdje u sebi slutimo da sve to nije slučajno i da za sve što nam se događa postoji razlog. On se krije u Knjizi života u kojoj su, prema duhovnim mudracima, zapisane sve životne tajne.

Maternica života

U hinduističkoj tradiciji ta Knjiga života poznatija je pod nazivom akaša, što u prijevodu sa sanskrtskog znači eter. Naime, osim zemlje, zraka, vode i vatre, kao četiriju elemenata kroz koje se univerzalna energija manifestira u materijalnom svijetu, hinduisti poznaju i onaj peti, eterički, koji postoji u duhovnoj dimenziji.

Kao peti element, akaša je najfiniji oblik univerzalne energije stvaranja. Ona je maternica života, prostor sveprisutnog, sveprožimajućeg duha, polje beskrajne energije i svjetlosti koje svemu daje život. U tom polju sve počinje i sve završava.

Pod različitim imenima akašu poznaju gotovo sve tradicije, od istočnjačkih do zapadnih, pa i sama kvantna znanost, a često je nazivaju i astralnom svjetlošću, poljem svjesnosti ili pak prostorom univerzalne duše. Naime, vjeruje se da polje akaše sadrži energetski zapis cijelog Univerzuma, od trenutka njegova postanka sve do danas. Sve što se ikad dogodilo ili će se dogoditi, tvrde duhovni mudraci, zapisano je u ovom golemom polju informacija, svojevrsnom internetu Univerzuma.  

Sve što smo prošli od prve inkarnacije do danas

U tom polju svjesnosti zabilježeno je kompletno kretanje Sunčeva sustava, cijela povijest Zemlje, sa svim njenim klimatskim, geološkim i morfološkim promjenama, ali i povijest čovječanstva. Tu se, kao svojevrstan folder nalazi i energetski zapis svake duše koja postoji u svemiru, pa tako i nas samih.

U našem su akašičkom zapisu zabilježena sva iskustva kroz koja smo kao duša prošli, sve naše misli, emocije, bilo konstruktivne ili destruktivne, sve odluke koje smo donijeli i akcije koje smo poduzeli, od svoje prve inkarnacije do danas. Za njegov smo sadržaj sami odgovorni, a ono što smo u njega zapisali neka je vrsta naše karme.

Naime, njegov će sadržaj odrediti i naša buduća iskustva, ograničenja s kojima ćemo se na osnovi toga suočavati u ovoj ili nekoj budućoj inkarnaciji ili pak mogućnosti i prilike koje će nam život pružati.

Borba za ljubav

U duhovnom svijetu, iz kojeg potječemo, okruženi smo energijom visokih vibracija, poput mira, bezuvjetne ljubavi i podrške. No u potrazi za različitim iskustvima naša duša ulazi u materijalni svijet koji je energetski puno grublji i u kojemu vladaju drugačija pravila.

Tako, primjerice, na zemlji učimo da se za ljubav moramo izboriti i da ćemo je zaslužiti samo ako pristanemo na određeni model ponašanja. Ta borba za ljubav često je popraćena nizom emocija nižih vibracija (poput tuge, ljutnje, straha ili ljubomore) koje nas odvajaju od vlastite izvorne vibracije.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci