'Spremna sam uspjeti': Afirmacije koje će vam pomoći da se lakše nosite sa izazovima

Normalno je u životu iskusiti negativne osjećaje ili izazovna vremena. Od nesigurnosti do tuge, negativni osjećaji dolaze i odlaze, često bez pozorenja. Neizbježno se svi susrećemo s izazovnim vremenima - to je jednostavno dio života. U tim trenucima, sjetite se ponavljati afirmacijske poruke kako biste lakše podnijeli sve što svemir stavi pred vas

Da bismo živjeli svoj najbolji život, evo pet pozitivnih stavova koji će nam u tome pomoći:

1. "Ja sam nevjerojatna osoba."

Trebali bismo započeti s nekim osnovnim stvarima. Mi smo svoja osoba i jedinstveni smo, unikatni i drugačiji. Ne trebamo biti poput drugih da bismo bili dobri ljudi.

Dobro se može naći u nama; obično dolazi u puno oblika, ali jednostavno rečeno, postoji. Možemo se definirati ovisno o našoj prošlosti, ranim iskustvima, obitelji ili traumi. Međutim, postoji još jedan sloj.

Čak se možemo definirati na temelju svojih osjećaja, misli, motiva ili ponašanja. Uvijek imamo svoje mišljenje. Možemo biti svoja fantastična osoba svakog dana, a to možemo učiniti i na male načine koji će utjecati na naš život ili život drugih ljudi.

2. "Odlučujem biti pozitivna."

Biti pozitivan je naš vlastiti izbor. Možda smo bili ostavljeni. Užasno smo se posvađali s najboljim prijateljem. Dok smo odrastali, naša je obitelj bila disfunkcionalna; možda je ostala takva. Možda smo previše rastreseni ili pod stresom.

Bez obzira na to što se događa, uvijek imamo vlastiti izbor - tako da, uvijek bismo trebali biti pozitivni. Međutim, to ne znači da se moramo pretvarati da negativne stvari ne postoje. Jednostavno bismo trebali prepoznati što se događa u našem životu i kako nas je prošlost oblikovala, te odlučiti pozitivno gledati na život.

3. "Mogu učiniti sve što mi padne na pamet."

Ništa nas na svijetu ne može zaustaviti osim naših ograničavajućih misli. Što bismo željeli raditi, koje su naše težnje, jesmo li si postavili neki određeni cilj? Trebali bismo se sjetiti da nas nijedna osoba na svijetu ne može zaustaviti.

Naš je put možda pun prepreka, ali uvijek ćemo znati kako ih možemo prevladati. Moramo samo osigurati da osim vizualizacije svijetle i lijepe budućnosti, moramo i nešto poduzeti.

Trebali bismo započeti danas i napraviti jednu određenu malu stvar koja će nas odvesti u tom određenom smjeru. To bismo trebali ponoviti sutra, a zatim sljedeći dan. Nakon toga bismo trebali dodati malo radnje. Prije nego što uopće shvatimo, svaka mala promjena koju smo učinili pretvorit će se u nešto što će biti puno veće.

4. "Poštujem i njegujem svoje dragocjeno ja."

Ovdje se radi i o tome da se krene s osnovnim stvarima. Obraćamo li se sebi na prijateljski, pozitivan ili topao način? Zapravo, kako zvuči naš unutarnji glas?

Trebali bismo se pogledati u ogledalu i poslati si neke pozitivne poruke: "Volim te i cijenim te", "Dobra si, jaka si, nastavi dalje" ili "Ne mogu kontrolirati tko me voli, ali Ja sam zadužena za ljubav prema sebi. "

Trebali bismo si oprostiti svaku grešku iz prošlosti. Trebali bismo ih pustiti, a zatim krenuti dalje. Zatim bismo trebali navesti tri stvari koje su nam potrebne u našem današnjem životu. Nakon toga trebali bismo se odlučiti za prve korake koje ćemo poduzeti i koji će nas odvesti tamo.

5. "Spremna sam uspjeti."

Da bismo u bilo čemu uspjeli, prvo se moramo pripremiti. Koja je naša vizija? Moramo imati određenu i konkretnu ideju o tome gdje želimo biti uspješni. Inače će biti teško odrediti što moramo učiniti, zbog čega ćemo se bez svrhe kretati u raznim smjerovima.

U svemu što radimo trebali bismo dati sve od sebe. Nikada ne bismo smjeli imati isprike poput "Ozbiljnije ću pristupiti projektu kad budem imao vremena", "Pričekat ću dok ne dobijem malo inspiracije", "Učinit ću to sutra" i tako dalje.

Moramo imati na umu da su izgovori samo odgađanje i prepreka uspjehu. Trebali bismo prepoznati svoje potrebe kako bismo ostvarili svoj san. Morali bismo biti dosljedni i uložiti sav potreban trud. Trebali bismo vjerovati u sebe.

Izvor: consciousreminder.com

Tena Ožegić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci