Afirmacije za iscjeljenja tijela i duha

U svojoj knjizi "Kako iscijeliti duh i tijelo" Louise L. Hay navela je niz afirmacija koje pomažu u stvaranju pozitivnih uvjerenja koja potom blagotvorno djeluju na tjelesno zdravlje. Među njima je i afirmacija za infekcije.

Louise Hay bila je osnivačica pokreta samopomoći i začetnica ideje da čovjek može pozitivnim stavom i mislima mijenjati svoju stvarnost.

U skladu s tim, stanje našeg duha odgovorno je za nastanak tjelesnih oboljenja, kao i za sve negativnosti koje nam se događaju u životu. Time se bavi i psihosomatika, smjer u medicini i psihologiji koji proučava utjecaj psiholoških čimbenika na pojavu i tijek somatskih (tjelesnih) bolesti.

Takozvanu new age teoriju, da je uzrok velike većine problema zapravo u našem umu, mislima, u današnje vrijeme potvrđuje i kvantna fizika koja kaže da je sve što postoji u svemiru ista energija različitog stupnja gustoće. Ako je tako, onda je doista svaka naša misao određeni oblik energije.

Ako bi se cjelokupno učenje Louse L. Hay moglo svesti na jednu poruku, ona bi bila: Želite li biti zdravi, razmišljajte pozitivno. Razmišljajte o onome što želite privući, a ne o onome što želite izbjeći i vaša će podsvijest prihvatiti ono u što vjerujete.

Afirmacije iz knjige Louse L. Hay "Kako iscijeliti duh i tijelo":

Poremećaj: Infekcija
Vjerojatni uzrok: Strah. Bijes. Nervoza.
Afirmacija: Mirna sam i usredotočena.

Poremećaj: Influenca (gripa)
Vjerojatni uzrok: Reagiranje na masovne negativnosti i uvjerenja. Strah. Vjerovanje statističkim podacima.
Afirmacija: Ja sam izvan masovnih predrasuda i izvan kalendara. Oslobođena sam svih utjecaja izvana.

Pripremila Snježana Krčmar

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci