7 najvećih darova Božića

Pravi su darovi već u nama. To su naše najdublje kvalitete koje je potrebno osvijestiti i donijeti na površinu te potom dijeliti s drugima

Božić je uvijek iznova novo čudo. Preplavljeni svjetlucanjem, mirisima, okusima i druženjima, svake godine imamo novu priliku za upoznavanje sebe i drugih kroz prizmu ovih posebnih blagdana. Vrijedni odnosi čine jezgru Božića, ali ne samo Božića nego i kvalitetnog, smislenog života.

Kad smo bili djeca, putem odnosa unutar obitelji učili smo ono što danas znamo o svijetu, o drugima i sebi. Odnosi i poslije u životu ostaju naši primarni kanali prepoznavanja i istraživanja svijeta. Iskrenija komunikacija s partnerom i obitelji, jasnije artikuliranje vlastitih ambicija i granica u poslovnim odnosima, izražavanje topline i odanosti u prijateljskim odnosima – svaki korak prema autentičnijem sebi u život unosi novu dimenziju smisla i vrijednosti.

Božićni su blagdani vrijeme kada više nego inače imamo priliku osvijestiti ove, ali i druge važne vrijednosti, dati im važno mjesto u svom životu i integrirati ih ponovo u svoju svakodnevicu. Dopustimo li, ovo nas vrijeme može probuditi i ukazati nam na ono što je važno i što treba njegovati s posebnom brigom tijekom cijele godine kako bismo živjeli ispunjenim životom. Osvrnimo se na najveće vrijednosti blagdana koje, otvorimo li srce, možemo primiti i razvijati. Ovo su najveći darovi koje nam daje Božić!

Prvi dar Božića: Odnosi

Drugi dar Božića: Darivanje drugima

Treći dar Božića: Odgovornost

Četvrti dar Božića: Kreativnost

Peti dar Božića: Nova iskustva

Šesti dar Božića: Humanost

Sedmi dar Božića: Duhovnost

božić

Tomica Šćavina, psihologinja

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci