7 načina kako se riješiti loše karme: Oslobodite svoju sudbinu od karmičkog tereta

Životne strategije koje će vam pomoći da se oslobodite negativne karme i živite ispunjenijim i sretnijim životom

1. Prepoznajte svoju karmu

Pogledate koja područja vašeg života stagniraju, gdje se najčešće događaju prepreke i što vam ide najteže. Je li u pitanju vaša karijera, ljubav, prijateljstvo ili obitelj? Gdje se javlja bol i gdje ponavljate greške?

Važno je prepoznati i priznate sebi u kojem aspektu života imate problem. Osnovni preduvjet za rješavanje karmičkih blokada je pronalazak uzroka. Prisjetite se - kada su ti problemi počeli?

2. Izbacite iz života toksične ljude

Pokušajte se distancirate, odvojiti ili razići od ljudi koji vam crpe energiju, negativno utječu na vas i čine da se osjećate loše. Ali budite pažljivi, potrudite se da prije rastanka između vas nema neizgovorenih riječi, potisnutih emocija i misli. Oslobodite se potpuno od tog odnosa i osjetit ćete veliko olakšanje.

3. Preuzmite odgovornost

Od karme se ne može pobjeći, niti od nje nešto sakriti. Sami kujemo svoju sreću i svako naše djelo nosi određenu posljedicu. Zato je važno da se oslobodite zamki u koje vas gura ego, priznajte svoje greške, učite iz njih i pokušajte ih popravite u svakoj prilici.

4. Prihvatite svoju karmu

Karma je manifestacija onoga što ste uradili u prošlosti - prihvatite je. Ma koliko bila teška, karma nas uči najvažnijoj lekciji koja se zove ŽIVOT. Prošlost se ne treba proživljavati, već ju je potrebno prihvatiti i ostaviti daleko iza sebe, a sačuvati samo vrijedno iskustvo.

5. Prigrlite svoje slabosti

Svaki čovjek ima određene slabosti i najčešće su te slabosti upletene s karmom. Nemojte biti žrtva svojih slabosti, već ih prihvatite i radite na njima kako biste se riješili svojih nedostataka. Radite hrabro i svjesno kako biste svakim danom postali bolji. Svakog puta kada se riješite slabosti polako se oslobađate i negativne karme koju su te slabosti uzrokovale.

6. Nove aktivnosti i promjene

Ako vidite da stari obrasci razmišljanja i ponašanja negativno utječu na vaš životni tijek, zamijenite ih novim. Svi smo zaglavljeni u svojim vlastitim obrascima koji često utječu na to da stagniramo u životu. Oslobodite ih se, izađite iz zone komfora i budite otvoreni za promjene.

7. Oproštaj

Najbolji lijek protiv negativne karme je praštanje. Oprostite ljudima koji su vas ranili, povrijedili, nanijeli vam zlo, oprostite za prevare, uvrede i razočaranja... Rasteretite svoju dušu od emotivnih rana i živite slobodno. Prvenstveno, oprostite sebi, jer je to najvažnije za iscjeljenje duše.

Izvor: Lovesensa

Ostali članci