50 dana sreće: Prigrlimo radost i život bez straha

Uskrs je središte crkvene liturgije i liturgijske godine. Od Uskrsa, Crkva nam daje pedeset dana da zahvaljujemo Bogu za dar Isusove pobjede nad grijehom i smrću te da izrazimo radost zbog uskrsnuća i otvaranja vrata raja svim ljudima. Slavljenjem ovog vremena nastojmo produbiti svoje razumijevanje ove velike tajne i nositi Kristovo svjedočanstvo kroz život. U ovo nas vrijeme i priroda i Bog podržavaju da najlakše usvojimo sljedeće vrijednosti...

Živite s radošću

Radost je duboko ukorijenjena sreća koju nam nitko ne može uzeti, čak ni u najtežim trenucima. Kristova strast i uskrsnuće uče nas da patnja nestaje kroz vjeru. S tom vjerom možemo se držati trajnog osjećaja radosti, čak i u teškim trenucima koje doživljavamo zbog gubitka voljene osobe, nepostizanja cilja ili bolesti.

Živite bez straha

Uskrsnuće nas uči da Bog sve može prebroditi, čak i smrt. Kada se uskrsnuli Isus ukazao ženi u grobnici, a kasnije i svojim učenicima, prva rečenica koju je rekao bila je: “Ne bojte se“. Ove se riječi obraćaju našim srcima, pomažu nam nositi se sa strahom od gubitka. Vjera nam omogućava da imamo povjerenja da s Bogom možemo prevladati i najveće probleme.

Živite s novim pogledom na svijet

Uskrs znači živjeti s osjećajem novoga. Baš kao što dolazak proljeća popravlja raspoloženje i daje nam osjećaj kao da je čitav svijet obnovljen, uskrsnuće Isusa Krista sve čini “novim“. Duh Uskrsa duh je obnavljanja koji nam pomaže da na posao dolazimo s pozitivnim stavom, da obnovimo odnos koji smo uzimali zdravo za gotovo te da izrazimo zahvalnost i ljubav svojim bližnjima. To znači promatrati svijet novim očima – Božjim očima.

uskrs

Izvor: loyolapress.com

Pripremila Tena Ožegić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci