12 stvari koje vaša duša želi da znate

Radost je vodič koji vam pokazuje u kojem smjeru trebate ići u životu. Obratite pažnju na sve prema čemu osjećate strast, uzbuđenje, što vas čini živim. Vjerujte tim osjećajima i dopustite si slijediti ih. Vaše srce zna više od uma. Ovo su istine o životu koje vaša duša želi da znate

1. Ti vrijediš
Od samog rođenja vi ste vrijedni upravo takvi kakvi jeste. Kada tvrdite da imate mane i nedostatke, vi se prepirete sa životnom silom koja vas je stvorila takvima kakvi jeste.

2. Vođen si
Možda se osjećate usamljeno i kao da je sav teret svijeta na vašim ramenima. Prava je istina je da je vaše više ja uvijek ovdje s vama, da vam daje uvide, nadahnuće i snagu koju tražite. Vi samo trebate predati kontrolu i zatražiti pomoć.

3. Ovo je avantura
Ovdje na Zemlji ste da biste doživjeli avanturu života. Odabrali ste biti ovdje da biste otkrivali, stvarali, izražavali, učili, širili i doživjeli život na načine koji vam nisu dostupni kada niste u fizičkom obliku. Prigrlite dar koji vaš život jest.

4. Život odražava tebe
Vaš izvanjski svijet i okolnosti odražavaju vaš unutarnji svijet. Svijet se ponaša poput ogledala kako bi vam pomogao da produbite svoja uvjerenja i prioritet, da možete stvarati život koji vam donosi sve više i više radosti i ispunjenja.

5. Tvoja radost je važna
Radost je vodič koji vam pokazuje u kojem smjeru trebate ići u životu. Obratite pažnju na sve prema čemu osjećate strast, uzbuđenje, što vas čini živim. Vjerujte tim osjećajima i dopustite si slijediti ih. Vaše srce zna više od uma.

6. Sve se događa za tebe
Svaka osoba i situacija u vašem životu je ovdje kako bi vam pomogla da otkrijete više o sebi, da možete evoluirati u svjesnije i moćnije biće. Ako se stalno susrećete s istim situacijama u životu, potražite pouku i zahvalite za nju.

7. Ništa ne trebaš popravljati
Vi se ne trebate toliko popravljati koliko se trebate voljeti i prihvaćati. Kada izražavate sebe kao bezuvjetnu ljubav i suosjećanje, stari štetni obrasci ponašanja i mišljenja prirodno počinju blijedjeti.

8. Ti si jedinstven
Vi ste jedinstven spoj strasti, talenata, interesa i osobina. Ako nemate hrabrosti biti ono što jeste, nitko drugi to ne može, i doslovce uskraćujete svijetu svoju veličanstvenost i nezamjenjiv dar koji vi jeste.

9. Ti si odgovoran
Možete odabrati kako reagirate na život, na što usmjeravate pažnju i što stvarate. Umjesto da okrivljujete druge ljude i događaje za svoj život i osjećaje, odaberite kako želite reagirati i kako se najviše želite osjećati.

10. Ti si moćan
Najveća ograničenja koja ćete iskusiti u svom životu ne dolaze od okolnosti, već od ograničenih uvjerenja o tome tko ste i što ste sposobni učiniti. Vi ste mnogo moćniji nego što ste svjesni.

11. Ti si bezuvjetno voljen
Životna sila koja vas je stvorila i vaše više ja vole vas bezuvjetno upravo takve kakvi jeste. Voljeni ste više nego što možete pojmiti, na sve načine i uvijek, bez kraja.

12. Ti si cjelovit
Vi ste cjeloviti i potpuni i imate sve što vam je potrebno upravo sada u ovom trenutku. Odgovori i ispunjenje koje tražite nikada nisu bili izvan vas. Pronađite ispunjenje u sebi i čitav svijet će odraziti vašu cjelovitost.

Izvor: www.huffpost.com

Pripremila Snježana Krčmar

Ostali članci