Toplina koja nas prati čitav život

Kažu da je život ljepši s toplom šalicom u ruci, a ovo je priča o jednom od najvažnijih simbola našega grada i života...

Srce našega grada

Malo je imena koje našem gradu daju tako snažan identitet kao što je Franck. Možda ih je nekoliko, ali nijedno kao Franck. Kad smo bili mali, naučio nas je piti finu bijelu kavu od cikorije. Kad smo počeli piti pravu, crnu kavu, dao nam je prvi okusni poljubac i tako vezao uza se zauvijek. Grije nas i njeguje čajem kad smo bolesni, ali pokazao nam je i kako je svakodnevica ljepša, zdravija i smislenija uz čaj. Franck je s nama čitav život i drugo je ime za naše najdraže rituale i za naš grad.

Svjestan svoje misije, u sklopu programa Johann Franck prije nekoliko godina oživio je zagrebačku Gradsku kavanu i vratio joj izvorni identitet i status okosnice društvenog života grada. Ponovno je postala omiljeno mjesto okupljanja svih generacija ljubitelja kave i čajeva, dobre hrane, dobre glazbe i zabave, sve u skladu s onim pravim zagrebačkim štihom.

Johann Franck Gradska kavana PR

Kako je sve počelo...

Tradicija pijenja kave u Hrvatskoj duga je već 350 godina. No Franck svoje početke zahvaljuje cikoriji. Johann Heinrich Franck, njemački trgovac i poduzetnik, prvi je u svijetu 1827. godine uspio preraditi cikoriju u napitak od žitarica, po uzoru na francuske seljake koji su od cikorije spravljali topli napitak. Cikorija je tada služila kao odlična zamjena za kavu, budući da je kava bila skupa i većini ljudi nedostupna.

Nasljednici Johanna Francka proširili su proizvodnju i obiteljski brand na Belgiju, Italiju, Švicarsku, Ameriku, a 1892. godine osnovana je i podružnica Francka u Zagrebu.

Pouzdani dobavljači i domaća proizvodnja

Sjedište Francka smjestilo se u staroj jezgri Zagreba još te davne 1892. godine i tamo je ostalo do danas. Iako mnogi znaju gdje se nalazi, jer ju povremeno otkrivaju fini mirisi, rijetko tko zna što ta ciglena zgrada skriva u svojoj unutrašnjosti. Naime, tamo se nalazi jedna od tehnološki najnaprednijih tvornica za proizvodnju čajeva u regiji.

čaj franckI ne samo tehnološki, nego posve u skladu sa svjetskim trendovima usmjerenim na ekološku i lokalnu proizvodnju te uštedu energije. Listići biljaka za čaj stižu od pouzdanih dobavljača, pa se tako, primjerice, sva kamilica nabavlja isključivo iz Hrvatske.

Čajevi se pakiraju u vrećice načinjene od filter papira i papirne trake bez ljepila i propilena, na što su u tvornici posebno ponosni. Uz vrhunsku kvalitetu sirovine, fokus je stavljen na, primjerice, pune cvjetove kamilice ili pak komadiće ploda šipka koje potrošači mogu sami dozirati po želji u čajevima iz linije Priroda bira.

Sretan rođendan!

Franck ove godine slavi 50. rođendan, i stariji je od mnogih od nas. Neka vas njegova mudrost i dalje prati kroz život, sudjeluje u vašoj svakodnevici. Oni daju dublji smisao našem životu i pomažu nam osvijestiti ono što nam je važno.

Odaberite čaj za svaki osjećaj u danu, stvorite rituale koji vas opuštaju, oslobađaju negativnih emocija i daju smisao stvarima koje su nam važne. Kažu da je život ljepši s toplom šalicom u ruci.

franck praviKliknite na sliku i doznajte više o Franckovoj kampanji 'Slijedi svoj osjećaj'

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci