Pokreti koji nose olakšanje i sreću

Želite li iskusiti prve korake plesne terapije, iskušajte kod kuće sljedeću vježbu koju predlaže plesna terapeutkinja Ivana Mavrin. Možda će vas inspirirati da svoju nutrinu istražujete upravo plesom

Uključite glazbu koju volite slušati pa pokretom i plesom pokušajte tijelom izraziti svoje trenutačno unutarnje stanje. Zatvorite oči i osluškujte svoju nutrinu. Što god dođe, neka se izrazi pokretom. Nemojte razmišljati o tome, ni svjesno upravljati pokretom. Dopustite svom tijelu da se kreće onako kako želi, spontano, bez kontrole. Prepustite se pokretu i vjerujte svom tijelu. Ako osjetite ljutnju, tugu ili strah, nađite pokrete kojima ćete ih moći izraziti.

Plešući na ovaj način, počet ćete oslobađati nešto što ste možda potiskivali i skrivali duboko u sebi. Tako je moguće razriješiti nelagodu i opterećenje koje vam stvara neka neugodna situacija. Umjesto da taj događaj prerađujete u glavi, vraćate se u tijelo, ondje gdje se emocije i manifestiraju, i one se tako mogu transformirati. Svaka emocija, ako je dopustimo, prolazi i mijenja se. No, ako je ne dopuštamo i potiskujemo, ona, paradoksalno, ostaje u nama.

Budite pažljivi i kada se stanje promijeni, dopustite tu promjenu i nastavite s izražavanjem pokretom i plesom. Možete se ugodno iznenaditi kakvo će vam olakšanje donijeti.

Ivona Savić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci