Pet zdravih navika Gwyneth Paltrow: 'Ovo je za mene najbrži način usklađivanja uma i tijela'

Glumica i poduzetnica koja sjajno izgleda na pragu pedesete, podijelila je svoje svakodnevne navike za održavanje ljepote te psihičkog i fizičkog zdravlja

Nakon krize srednjih godine koja je započela ulaskom u čestrdesete, potom godina rada na svom tijelu i duhu, osnivačica lifestyle portala Goop Gwyneth Paltrow, tvrdi kako se napokon osjeća odlično u svojoj koži. U intervjuu za Vogue ispričala je kako je za mnoge dobrobiti u njenom životu zaslužna popularna trenerica Tracy Anderson - uz njeno je vodstvo i popriličnu količinu znoja i meditacija, uspjela pronaći mir i zadovoljstvo vlastitim izgledom. Danas, s navršenih četrdeset i devet godina, Gwyneth smireno i s ljubavlju prihvaća svoje godine i živi u sadašnjem trenutku. Ovo je njenih pet navika koje joj pomažu u prakticiranju prisutnosti te održavanju ljepote i zdravlja. 

Gwyneth Paltrow

Minimalizam

"Ako nas je prošla godina ičemu naučila, to je dobra stara izreka 'manje je više'. Rad od kuće pomogao nam je u spoznaji pojednostavljenog života u svim njegovim aspektima. Kao dio ovog pojednostavljenja, doista mi se svidio koncept minimalizma u njezi kože, ideja da mi ne treba rutina od 30 koraka kako bi moja koža izgledala sjajno, te da mi nekoliko odabranih proizvoda mogu pomoći da izgledam i osjećam se bolje no ikada." 

Njegujte svoju kosu

"Da me vidite kad izađem iz tuša, rekli biste: 'O moj bože!' Donji dio vlasi je tako kovrčav i kovrče ne idu u pravom smjeru, a pri vlasištu mi je kosa potpuno ravna.  Nekad sam odlazila na tretmane keratinom, ali nisu se dugoročno pokazali dobrima za moju kosu. Sad sam pronašla novi tretman ravnanja kose pod nazivom 'Pura Luxe' - ne mijenja trajno kosu, a šest mjeseci je kosa ravna i glatka."

Gwyneth Paltrow i suprug Brad FalchukGwyneth Paltrow i suprug Brad Falchuk

Znojite se

"Ovog ljeta, nakon više od godinu dana pandemije, ponovno sam se obvezala na svojih četiri do pet dana vježbanja u tjednu s trenericom Tracy Anderson. Radim to već 16 godina i to zaista dobro funkcionira za mene. Također volim svakodnevno boraviti u sauni gdje putem znojenja izbacujem toksine iz tijela."

Šetajte

"Duga šetnja na svježem zraku moj je način oslobađanja od stresa, a istovremeno je veoma dobra za tijelo. Zaista mislim da hodanje spaja tijelo i dušu. To je nešto što smo suprug i ja nedavno počeli prakticirati. Njegov trener, Harley Pasternak naveliko govori o prednostima hodanja i preporučio mu je da napravi 10 tisuća koraka dnevno, na što je moj suprug pristao. Prošle su četiri godine otkako smo započeli s hodanjem – obično nam je cilj 60 do 90 minuta dnevno - a tijekom pandemije to nas je i spasilo."

Meditirajte

"Pokušavala sam pronaći načine da se vratim u svoje tijelo. Zaista vjerujem da ako se vratite u svoje tijelo, možete osjetiti što nije u redu i tako se početi liječiti. Zato pokušavam meditirati svaki dan, čak i ako je to na samo dvije minute, ili čak osviješteno disati nekoliko minuta. Ne mogu dovoljno naglasiti koliko mi je svjesno disanje promijenilo život. Naučila sam meditirati prije 15 godina. Otišla sam na  povlačenje u budistički samostan sa svojim najboljim prijateljem.

Gwyneth Paltrow

Tijekom pandemije moj je muž naučio Transcendentalnu meditaciju (TM) i sada je prakticiramo zajedno svakog jutra. Moja najčešća meditacija je TM, ali kad osjećam veliku tjeskobu, radim nešto drugačiju praksu koja se doista fokusira na disanje 'disanje u kutiji': udahnete četiri sekunde, zadržite dah četiri sekunde, izdahnite četiri sekunde, potom zadržite četiri sekunde. To je najbrži način za usklađivanje uma i tijela."

Pripremila: Ema Subotičanec

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci