Obavite posao s manje truda (i muke)

Ako pretjerujete s poslom, to je često jednako neproduktivno kao da ljenčarite. Samo puno neugodnije", kaže autor knjige 'Četverosatni radni tjedan' Timothy Ferriss. Evo nekoliko njegovih zgodnih uputa kako uštedjeti vrijeme, povećati profit i raditi s manje stresa

E-MAILOVI
Isključite Outlook zvono i ne gledajte mailove čim dođete na posao, nego dovršite većinu posla do 11 sati. Poruke pregledavajte dva puta na dan: u podne i u 16 sati.

GRUPIRANJE POSLOVA
Prebacivanje s posla na posao uzima nam četvrtinu radnoga dana i zato grupirajte poslove po tipu - telefonski razgovori, računanje, rad sa strankama.

ELIMINACIJA
Pravilo 80:20 govori da 20 posto stvari donosi 80 posto profita. Autor je eliminirao 95 posto neproduktivnih klijenata, a višak vremena uložio u traženje novih, sličnog profila.

KRATKI ROKOVI
Zvuči nevjerojatno, ali kratki rokovi su bolji jer u suprotnom nevažni elementi postaju važni. Svako malo se pitajte: Jesam li ja to produktivan ili samo aktivan?

DVA ZADATKA DNEVNO
Mit je da ljudi mogu kvalitetno obavljati više zadataka. Svaki dan si zadajte dva zadatka i ostvarite ih.

DELEGIRAJTE
Nevjerojatno je koliko se ljudima poveća inteligencija samo ako im dopustite da sami odgovaraju za posao.

ODLUČUJTE
Odgađate odluke jer vam je neugodno zvati nekoga? Uspjeh se mjeri time koliko smo neugodnih razgovora u stanju započeti. Test: nekoliko dana svaki dan pitajte jednog zgodnog dečka broj telefona:).

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci