Koraci do minimalizma: Odijevajte se kao Mark Zuckerberg

Zamislite da se više nikada ne trebate brinuti što ćete ujutro obući za posao – koliko biste samo vremena (ali i novca) uštedjeli. Kako biste to postigli, inspirirajte se odjevnom jednostavnošću nekih od najbogatijih i najpoznatijih ljudi u svijetu...

Mark Zuckerberg, utemeljitelj Facebooka, poznat je po tome što svaki dan nosi sivu majicu kratkih rukava. To radi, kaže, kako bi se mogao fokusirati na važnije stvari – vođenje najveće svjetske društvene mreže. Sličnu ili nekoliko varijanti iste odjeće izmjenjuju i brojni modni dizajneri, a tamna dolčevita Stevea Jobsa, jednog od osnivača Applea, bila je njegov zaštitni znak. Zajednička crta svima je da žele što manje vremena provoditi razmišljajući o takvoj banalnosti kao što je svakodnevna garderoba.

Osmislite svoj poslovni izgled i uštedite si bezbrojne sate razmišljanja i isprobavanja različitih odjevnih kombinacija. Primjerice, odaberite 1 - 2 para hlača ili 1 - 2 suknje pa s njima sparite 5 - 6 košulja koje odgovaraju svim poslovnim prilikama i onda ih kombinirajte.

Magda Dežđek

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci