Idealna zabava petkom navečer u cijelom svijetu je...

Novi trend mladih...

Ako je vaša zamisao idealnog petka navečer opuštanje u svom domu, uz neko fino piće i omiljenu seriju, umjesto izlaska, niste jedini. Gniježđenje više nije samo trudnički ritual, nego i novi trend mladih. Dok je generaciji X bilo previše neugodno odbaciti društvene planove za vikend, čini se da milenijalci drsko grabe vrijeme za sebe.

„Bilo da se žele opustiti od napornog radnog tjedna ili prevenirati sagorijevanje na poslu, briga o sebi vrlo im je važna. Pretraživanje termina 'briga o sebi' porasla je za 121 posto“, navodi Larkin Brown, američka istraživačica za Pinterest i stručnjakinja za društvene medije.

Na Instagramu #kodkucejenajljepse ima više od 1500 postova, #home gotovo 74 tisuće, a #selfcare gotovo 2 milijuna. Lako je primijetiti da na društvenim mrežama veličamo svoje navike gniježđenja u pažljivo uređenim spavaćim sobama koje izgledaju kao iz dizajnerskog kataloga. „Iako druženje nije nestalo, ljudima je sve veći prioritet osobni komfor i opušteniji pristup kvalitetnijem provođenju vremena s prijateljima“, zaključuje Brown.

Magda Dežđek

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci