Fantastičan jutarnji ritual koji osnažuje i donosi radost

Nitko se ne voli izvlačiti iz kreveta samo zato što mora biti negdje. Usvojite ovu osnažujuću rutinu, odvajajući samo nekoliko minuta, kako biste nježno uplovili u novi dan

Prvih nekoliko minuta u danu važnije su za vaše mentalno blagostanje no što mislite. Da bismo vam pomogli, donosimo nekoliko načina kojima ćete umiriti svoj um i osnažiti se za susret s novim danom:

• Probudite se uz umirujuću ugodnu glazbu, a idealno bi bilo da tu glazbu ne emitira vaš mobitel.

• Ako ste osoba koja ujutro voli prvo popiti kavu, topli čaj ili limunadu, pripremite svoj omiljeni jutarnji napitak za uživanje tijekom ili nakon jutarnjeg rituala.

• Izbjegavajte svaki kontakt s digitalnim uređajima i medijima (uključujući radio, televiziju i novine), a idealno bi bilo izbjegavati i bilo kakvu složenu komunikaciju s drugima – sve dok vaša praksa „jutarnjih minuta“ ne završi.

• Ne paleći jaku rasvjetu, iz kreveta idite direktno na mjesto za vježbanje, meditaciju ili neku drugu aktivnost u kojoj uživate. Provedite tamo najmanje tri minute.

• Po završetku odabranog jutarnjeg rituala, napravite kratku vizualnu „snimku“ idealnog dana, postavite namjeru za taj dan ili samo duboko udahnite tri puta.

Magda Dežđek

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci