Dobro jutro uz kokosovo ulje

Ulje s bezbroj zdravstvenih kvaliteta i primjena dan može učiniti sjajnim od ranog jutra

Za početak, odmah nakon ustajanja, uzmite žličicu kokosova ulja. Time se, kažu stručnjaci za prehranu, potiče metabolizam, daje obilje energije te izbjegavaju napadaji gladi koji vode prejedanju i konzumaciji loše hrane.

Jedno je od takvih kritičnih doba dana i oko 15 sati, kad većina ljudi osjeti neodoljivu potrebu za "nečim slatkim" jer im ponestane energije – i tada se može uzeti žličica kokosova ulja, što će pomoći da se "preživi" do kraja radnog dana.

Nakon što ujutro natašte pojedete kokosovo ulje, ponovno ga uzmite, ali ovaj put kako biste isprali usnu šupljinu te uklonili bakterije i toksine. Uzmite žlicu kokosova ulja pa je mućkajte u ustima najmanje 5 minuta (imate li više vremena, do 20 minuta), a zatim ispljunite.   

Kokosovo ulje ujutro vam može poslužiti i za njegu kože i kose. Na kožu – i lica i tijela – nanesite ga nakon tuširanja, a ako ujutro perete kosu, upotrijebite ga umjesto regeneratora. Dobro će vam doći i u one dane kad ne perete kosu, ali je ona "naelektrizirana" i "neposlušna". Tada malo kokosova ulja na dlanu pomiješajte s nekoliko kapi vode, protrljajte dlanove kako bi na njima ostao tanak sloj ulja pa laganim potezima "zagladite" kosu. Pazite da ne nanesete previše kokosova ulja jer bi kosa mogla postati masna i obješena.


Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci