Pjenasta kava s biljnim mlijekom

Dalgona kava pjenasti je napitak iz Južne Koreje koji je osvojio kavoljupce diljem svijeta. Na Međunarodni dan kave osvježite se zdravijom varijantom: bez rafiniranog šećera i s biljnim mlijekom, a za dodatni energetski poticaj možete dodati maca prah

Za 2 napitka potrebno je:

  • 2 žlice instant-kave
  • 1½ do 2 žlice sirovog šećera ili kokosovog šećera
  • 2 žlice vruće vode
  • po želji 1 žličica maca praha
  • oko 2 šalice nezaslađenoga biljnog mlijeka (bademovo, zobeno, od indijskih oraščića, kokosovo)
  • za posipanje malo čokolade u prahu, kakaa ili cimeta

 

Priprema:

Stavite u posudu instant-kavu, šećer i, ako želite, maca prah, te dodajte vruću vodu pa miksajte ručnim mikserom dok ne nastane svjetlosmeđa pjenasta smjesa (kad podignete metlice miksera, treba zadržati oblik).

Za ledenu kavu, u čašu stavite nekoliko kocki leda pa ulijte biljno mlijeko po izboru tako da je čaša ispunjena ¾, a za topliji napitak, u šalicu ulijte zagrijano biljno mlijeko. Na mlijeko stavite pjenu od kave te po želji pospite s malo čokolade u prahu, kakaa ili cimeta. Prije nego što ćete popiti ovaj napitak, promiješajte ga jer pjena od kave ima vrlo jak okus.

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci