6 najboljih besplatnih mobilnih aplikacija za život u ravnoteži

Mobilne aplikacije uvelike nam olakšavaju život jer možemo pronaći jednu za gotovo sve što nam zatreba. Kako bi vam olakšali pretražili smo što se nudi i za vas odabrali šest najboljih besplatnih mobilnih aplikacija za uravnotežen život

Tehnologija u više svrhe

Bez daljnjega, previše vremena provodimo zureći u ekrane pametnih telefona, gotovo da su postali ekstenzija našeg dlana. Da je skrolanje ili svajpanje olimpijski sport, brojni bi osvojili zlatne medalje. Ali, u stvarnosti „vježbaju“ samo naši palčevi.

Osim negativnih aspekata koji se vežu uz pretjerano korištenje mobitela, moderna tehnologija može poslužiti boljoj svrsi. Kako bismo modernu tehnologiju iskoristili na pametan i mudar način - da poboljšamo svoj život i lakšamo si svakodnevicu - vodeća medijska kuća nišnih premium brandova Adria Media Zagreb, pokrenula je novi portal Smartlife

Riječ je o prvom portalu o pametnoj tehnologiji koji će informirati i educirati o primjeni digitalnih rješenja te uvođenju pametnih digitalnih promjena u život i poslovanje. Ovim portalom Adria Media želi pomoći poslovnoj zajednici i pojedincima da takva rješenja lakše i brže prihvate i implementiraju te će tako doprinijeti prosperitetnijem i održivijem društvu.

Pametne promjene

Smartlife pokreće pametne promjene, a kako biste neke od njih odmah implementirali u vlastiti život i na dlanu imali pametnog pomoćnika, odabrali smo šest najboljih besplatnih mobilnih aplikacija za uravnotežen život:

1. Guided Maditation Masters za vođenu meditaciju

Ova aplikacija je besplatna te nudi vođene meditacije za opuštanje, smanjenje razine stresa u organizmu i bolji san. U pozadini svake vođene meditacije svira opuštajuća glazba koja dodatno pomaže smanjiti razinu stresa i tjeskobe.

2. Healthy Diet aplikacija za zdravu prehranu

Ova besplatna aplikacija nudi vam mogućnost da pratite unos hrane u organizam, brojite kalorije te vam pruža cjelovit plan zdrave prehrane kao i smjernice kojih bi se trebali pridržavati za optimalan unos zdravih nutrijenata.

3. Pratite svaki korak uz aplikaciju Pedometer

Pomoću ove aplikacije brojite svoje korake, pratite udaljenost koju ste prešli te si možete postavljati dnevne ciljeve koje želite dostići. Aplikacija može raditi uključena u pozadini, a vi samo morate imati svoj mobitel u blizini.

4. Da ne zaboravite na unos vode podsjeća Water Reminder

Ova aplikacija pomaže vam pratiti količinu unosa vode u organizam te vas podsjeća na unos vode temeljen na vašem spolu, visini, težini i ciljevima koje želite postići. Osim vode ova aplikacija u ponudi ima više od 20 vrsta napitaka koji će vam pomoći u hidrataciji organizma.

5. Uz aplikaciju Yoga for Beginners počnite vježbati jogu kod kuće

Ova aplikacija namijenjena je početnicima u vježbanju joge, ali i svima onima kojima je potrebno malo motivacije. Vježbe koje vode vrhunski stručnjaci vrlo su motivirajuće te vam pomažu da ostanete na pravom putu i svakodnevno vježbate jogu kod kuće ili tamo gdje god vam to najviše odgovara.

6. Kakav je vaš san otkriva aplikacija Sleep Monitor

Ova aplikacija omogućuje praćenje sna i svih njegovih ciklusa. Aplikacija ima i alarm koji će vas podsjetiti da je vrijeme spavanja kako biste se kvalitetno naspavali prije zahtjevnog dana. Također prati hrčete li i imate li redovan san bez buđenja.

Pročitajte i:

Gadgeti za održivije življenje

 

Tena Ožegić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci