Vjenčić od morskih naplavina

Na plaži pronađene školjke, komadiće drveta, kamenčiće i druge naplavine spojite u prekrasan ukras u domu koji će vas asocirati na duge opuštajuće šetnje na godišnjem odmoru i pri svakom pogledu izmamiti vam osmijeh

Izradu vijenca od naplavina možete započeti od već pripremljenih vijenaca od grančica koje možete naći u hobističkim dućanima, možete i kupiti osnovu od stiropora ili cvjećarske spužve. Da bi vijenac izgledao bogato i popunjeno, potrebno je puno naplavina pa vam preporučujem da uzmete osnovu vijenca od grančica koju ćete nadopuniti suhim grančicama koje ste pronašli u prirodi.

vjenac more dekoracije 4 vjenac more dekoracije 1

Po sredini svakog drvenog komadića koji imate omotajte žicu te njena dva kraja ispletite tako da dobijete „drvce“ koje možete lako umetnuti u osnovu, odnosno vijenac na kojem će sve stajati. Igrajte se konstrukcijom i nasumce slažite komadiće drveta tako da pratite oblik kružnice, tj. vijenca. Vjerojatno neće biti idealnog, okruglog oblika, no to i nije bitno.

Kada sve elemente budete umetnuli na željena mjesta, još jednom sve omotajte špagom da biste vijencu dali završni oblik i sve dobro učvrstili. Nešto deblju špagu omotajte i pričvrstite na onoj strani na kojoj želite da vijenac visi. Za završne detalje upotrijebite školjke, stakalca ili druge morske detalje koji će mu dati dodatnu dimenziju i šarm. Najlakše ćete ih pričvrstiti vrućim silikonskim ljepilom.

vjenac more dekoracije 3 vijenac more

Suzana Antonić, www.omnisart.com

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci